'Scenario 9' blijft in beeld

wijk en aalburg • Een uitbreiding van de sportmogelijkheden in d'Alburcht blijft in beeld als alternatief voor de gymzaal aan de Tulpstraat. Dat zegt wethouder Arie van Loon. Het Aalburgse college kwam zelf eerder al met acht opties voor de toekomst van de gymzaal en de Henri Dunantschool in Wijk en Aalburg. Van die opties worden er vier verder uitgewerkt. 'Scenario 9', zoals de sportuitbreiding van d'Alburcht wordt genoemd, keert terug in een voorstel van Stichting d'Alburcht, waarin het bestuur de ideeën voor de zalenfunctie van het multifunctionele gebouw aan de Perzikstraat presenteert. De aanbouw van een turnsportfaciliteit aan d'Alburcht is een vurige wens van turnvereniging WIK, die eerder al stelde dat d'Alburcht 'bomvol' zit, waardoor de vereniging onvoldoende haar activiteiten kan ontplooien. Volgens wethouder Van Loon is een eventuele uitbreiding echter niet gericht op één vereniging. Als het aan hem ligt wordt hiermee met name het capaciteitsprobleem opgelost. In juli vergadert de gemeenteraad over de inbreng van het bestuur van Stichting d'Alburcht.


31-jarige Almkerker opgepakt

almkerk • Agenten hebben donderdag in een woning in Almkerk een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn partner te hebben mishandeld en bedreigd. Hij zou ook huisraad hebben vernield. De politie kwam op donderdag rond 21:10 uur bij de woning aan nadat de partner van de verdachte de politie had gebeld. De man wilde in eerste instantie niet meewerken aan zijn aanhouding en daarop werd er pepperspray in zijn gezicht gespoten. Vervolgens werd de verdachte afgevoerd naar het politiebureau. Hij gedroeg zich onderweg zeer recalcitrant en probeerde de agenten meerdere malen te bespugen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


AltenaLokaal maakt lijsttrekker bekend

andel • AltenaLokaal maakt op donderdag 14 juni tijdens een voetbalwedstrijd tegen het G-team van Sparta'30 de lijsttrekker voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen bekend. Ook worden de namen van de nummers 2 en 3 dan openbaar. Het is de tweede keer dat politici van AltenaLokaal aantreden tegen het G-team van de Andelse voetbalclub. De opbrengst van de avond is bestemd voor De Notenhoff. Na de wedstrijd worden er hapjes verkocht en zal een dj zorgen voor de muzikale omlijsting. Het bijzondere duel begint om 19:00 uur en wordt gespeeld op het sportpark aan de Neer-Andelseweg in Andel. Entree is gratis. Vorig jaar verloor het team van toen nog Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang met 5-4. Toen werd er gespeeld voor de Voedselbank in het Land van Heusden en Altena.