Achilles Veen pakt punten bij Hoek

hoek/veen • Achilles Veen heeft het seizoen afgesloten met een 1-2 zege op Hoek. Voor de ploeg van trainer Clemens Bastiaansen stond er niets meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer. Achilles nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong door goals van Brian Peters en Niek Wilborts. Na de pauze worstelde Hoek zich terug naar 1-2. Mede door goed keeperswerk van de van een schorsing teruggekeerde Jamil Kools bleven de Brabanders overeind. "Mijn complimenten voor de manier waarop we nu afgesloten hebben. Ik had vooraf maar tien fitte spelers en dan toch nog zegevieren. We hebben ruggengraat getoond", aldus Bastiaansen. De oefenmeester vestigde ook nog even de aandacht op het inbrengen van eigen jeugd. Zo mochten Harmen Vos, Juan Burghout en Robin Kwetters aan het grote werk ruiken.


GRC 14 blijft eersteklasser

giessen/rijswijk • GRC 14 heeft zich zaterdag op eigen kracht verzekerd van weer een nieuw avontuur in de eerste klasse door met 4-2 te winnen van Delta Sports'95. In de rust leidde GRC 14 al met 3-0 door goals van Michael van den Oever, Kenneth Hoeke en Henri Versteeg. Kat in het bakkie, dacht de aanhang. Maar de spanning keerde terug, nadat Delta Sports zich in de tweede fase terug knokte naar 3-2. Michael van den Oever was het tenslotte die de flessen deed ontkurken door twee minuten voor tijd de 4-2 aan te tekenen. De afscheidnemende trainer Marcel van Helmond was na afloop trots op zijn jongens. "We hebben onze doelstelling, zonder nacompetitie eersteklasser blijven, gehaald. En we zijn mooi tiende geworden."


Waardige afsluiting NOAD'32

wijk en aalburg • Kampioen NOAD'32 heeft het seizoen met een 3-2 zege op SV BLC afgesloten. "We hebben ons vandaag niet zo druk gemaakt", sprak trainer Rob van Loon, nadat hij even het feestgedruis rondom het kampioenschap van het vierde elftal en de plaatsing van het tweede elftal voor de nacompetitie was ontvlucht. "We hebben het waardig afgesloten. Meestal als we een keer verliezen winnen we weer en dat was vandaag ook het geval. We hebben ook vandaag weer wat jeugdspelers aan het werk laten ruiken." Het was junior Peter Schouten die NOAD'32 aan de 3-2 hielp. Eerder had Matthijs Fitters de 0-1 weggepoetst en de 2-1 gemaakt.


Missie Sparta'30 geslaagd

andel • Sparta'30 kwam zaterdag tot 2-2 bij SV Capelle. Het punt was meer dan genoeg om het derdeklasserschap te redden. De concurrenten onderin BLC en Herovina verloren, dus was er geen gevaar meer. "Missie geslaagd. Ik ben meer dan tevreden en heb een ieder die hieraan heeft bijgedragen een compliment gemaakt", aldus de afscheidnemende trainer Frans van Wijk.


Wilhelmina'26 onderuit

wijk en aalburg • Wilhelmina'26 kon het zaterdag niet bolwerken bij Brederodes. Het werd 3-1 in Vianen. De Wijk en Aalburgers wisselden een goede eerste helft af met een slechte tweede helft. Nick Linnenbank scoorde nog de 2-1.