Vernieler busje meldt zich

sleeuwijk • De persoon die meerdere vernielingen aan het invalidebusje van een Sleeuwijks gezin heeft aangericht heeft zich gemeld. De dader heeft daarbij alles bekend, zo laat moeder Annie van Meteren via Facebook weten. Vorige week maandag plaatste zij een getuigenoproep op het sociale medium. "Facebook doet wonderen, iedereen super bedankt voor het delen", laat ze opgelucht weten. Op camerabeelden van omwonenden was te zien dat de vernielingen een doelgerichte actie waren van een jongeman op de fiets.


Drie aanhoudingen bij Hank

hank • De politie heeft donderdag drie personen aangehouden tijdens een grote verkeerscontrole op de A27 bij Hank. Bij een 28-jarige bestuurder uit Den Haag werden vermoedelijk gestolen bankpassen aangetroffen. Hij werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Bij een 28-jarge man uit Hardinxveld-Giessendam en een 39-jarige man uit Vlijmen werd in de auto verdovende middelen, vermoedelijk amfetamine, aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachten zijn aangehouden. Naast de politie namen onder andere de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat deel aan de controle. Donderdag werden tussen 14:00 uur en 21:00 uur tientallen weggebruikers gecontroleerd op parkeerplaats De Keizer. Deze controle werd gehouden om zogenaamd 'mobiel banditisme' tegen te gaan. Deze term wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.


Mogelijk teveel geld voor brandweerauto

regio • Door illegale afspraken van grote Europese truckfabrikanten hebben de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem mogelijk teveel betaald voor hun brandweervoertuigen. Tussen 1997 en 2011 hebben de truckfabrikanten afspraken gemaakt rond de invoering van nieuwe regelgeving, die strengere eisen stelde aan de technologie in de motoren van vrachtwagens. De fabrikanten, die ook brandweervoertuigen maakten, hebben dit proces vertraagd en prijsafspraken gemaakt. Daardoor is mogelijk teveel betaald voor de aanschaf van nieuwe brandweerauto's. Aalburg kocht in 2010 voor de post in Genderen een nieuw voertuig en ook Werkendam en Woudrichem schaften tussen 1997 en 2011 een nieuwe wagen aan. Het drietal sluit zich daarom aan bij een massaclaim van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, die inmiddels eigenaar is van alle brandweervoertuigen. Deelname aan de massaclaim kan leiden tot uitbetaling van een schadevergoeding aan de gemeenten.