donderdag 17 mei

Inloopmiddag
14:30, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Inloopmiddag bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg. Tijdens deze middag kunnen ouderen komen bloemschikken. De inloopmiddag vind plaats in 'de Stroom'. De deuren zijn vanaf 14.00 uur geopend en de activiteit begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 5 euro.

Handletteren
19:30, Woudrichem, DOCK 60. Handletteren en brieven schrijven voor vervolgde christenen bij DOCK 60, Kerkstraat 60 in Woudrichem.

Het Vaderhart van God
20:00, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Henk Bruggeman zal spreken over het Vaderhart van God en over zijn boek 'Leven vanuit het zoonschap' op donderdagavond 17 mei, bij Wouter en Nelleke Kok, Tulpstraat 5. Henk Bruggeman is getrouwd met Anneke en samen hebben zij acht kinderen en elf kleinkinderen. Sinds 2003 leiden zij de gemeente het VaderHuis in Den Haag. Daarnaast brengen zij in meer dan twaalf landen de openbaring van het Vaderhart van God. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 06-29026515.

Nooit Gedacht in de wijk
20:00, Almkerk, Molenwijk. Fanfare Nooit Gedacht treedt op in de wijken van Almkerk. Donderdagavond 17 mei is de fanfare te beluisteren in de Molenwijk (parkeerterrein achter het medisch centrum) en op 24 mei in de Antonialaan. Bij slecht weer op een van deze avonden wordt uitgeweken naar 7 juni. Het is op deze avonden mogelijk 'vriend van Nooit Gedacht' te worden. 4 juli is de vereniging te beluisteren op de muziektent van Almkerk.

Toerustingsavond
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. De laatste toerustingsavond van dit seizoen. De bekende spreker Arjan Baan brengt het thema 'Hoe ontvang je de volheid van de Heilige Geest?' Koffie en thee zijn gratis.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, De Bron. Laatste Bijbel Open Avond van het 39e seizoen. Het is inmiddels een traditie dat zanggroep Gideon dan komt zingen. Br. Jacques Brunt zal het laatste gedeelte van de brief aan de gemeente van Efeze behandelen. Alle Bijbelstudies zijn te beluisteren op www.bijbelopenwerkendam.nl.

KunstSalon Neo Rauch
20:15, Heusden, De Republiek. KunstSalon Heusden staat in het teken van één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment: Neo Rauch. Het werk van deze Duitse kunstenaar heeft afgelopen jaren de kunstwereld stormachtig veroverd en onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld. Als het aan kunsthistorica Marie Christine Walraven lag, had iedereen in Nederland hem al veel langer moeten kennen. Daarom voert ze tijdens de KunstSalon kunstkenners, -liefhebbers en nieuwsgierigen mee in de wereld van deze intrigerende kunstenaar. De KunstSalon wordt georganiseerd door stichting KunstVesting Heusden. De entree bedraagt 5 euro, incl koffie en thee. Meer informatie: www.kunstvesting.nl.

vrijdag 18 mei

Het Vaderhart van God
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Henk Bruggeman zal spreken over het Vaderhart van God en over zijn boek 'Leven vanuit het zoonschap' op de interkerkelijke vrouwenochtend bij Wouter en Nelleke Kok. Henk Bruggeman is getrouwd met Anneke en samen hebben zij acht kinderen en elf kleinkinderen. Sinds 2003 leiden zij de gemeente het VaderHuis in Den Haag. Daarnaast brengen zij in meer dan twaalf landen de openbaring van het Vaderhart van God. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 06-29026515.

Bingo in Eethen
20:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis 'Teratina', de zaal is open om 19:00 uur. Er wordt gespeeld om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting

zaterdag 19 mei

Open dag Duyls bos
10:00, Almkerk, Duyls Bos. De open dagen in het Duyls Bos, bij Jan & Jenny van Mersbergen, worden weer gehouden in het Pinksterweekend, op 19, 20 en 21 mei van 10:00 tot 17:00 uur in het bos en op kade op de hoek Duylweg/ Midgraaf in Almkerk, tussen Almkerk en Dussen. Het Duylhûske, de werkplaats en de boerenhoek zijn open, de veldkapel is te bezoeken, het bos en de tuinen zijn te bekijken. De boeken- en plantentafels zijn weer aanwezig. Parkeren langs de drukke Duylweg is gevaarlijk, daarom het verzoek te parkeren langs de Midgraaf, met een wandeling over de mooie kade.

Extra tweedehandsboeken verkoop
13:00, Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 18. Extra tweedehands boekenverkoop van Zorgplein Maaswaarden in de winkel op de eerste etage bij van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Vrijwilligers Dirk en Nel Bouman hebben een geweldig assortiment klaar staan. Tevens zijn in de kledingwinkel zelf diverse andere middenstanders aanwezig.

Waterpoort festival
19:00, Gorinchem, Buiten de Waterpoort. Rock/ Metal, Blues en Wereldmuziek op 19, 20 en 21 mei Buiten de Waterpoort. Het Waterpoort Festival is een driedaags festival van stichting Metec. Een breed scala, voor jong en oud aan muziekgenres komt in drie dagen voorbij. Op zaterdag 19 mei om 19:00 uur gaat het terrein open. De entree; zaterdag, 5 euro; zondag 10 euro en maandag is de entree gratis. Meer informatie: www.waterpoortfestival.nl

Spel- en Gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Spel- en Gameavond in De Pomp. Kom gezellig een potje poolen, tafeltennissen of tafelvoetballen. Ook kan er gespeeld worden op één van de vele spelcomputers of met vrienden gamen via het pc-netwerk. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om een bord- of kaartspel uit de kast te pakken. De bar is open. De Pomp gaat zoals gebruikelijk om 20.00 uur open, de toegang is gratis. Jongerencentrum de Pomp is onderdeel van Youth for Christ Altena. Elke zaterdagavond is De Pomp geopend vanaf 20:00 uur en is er een programma voor jongeren van 12 tot circa 23 jaar. Het adres: Sportlaan 3A in Almkerk. Voor meer informatie kun je mailen naar: contact@depomp.com of kijk op www.depomp.com.

Kienen
20:00, Dussen, de Dussenaar. Onvervalste Kienavond, vanaf 20:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur.

zondag 20 mei

Abstracte kunst
15:00, Woudrichem, Sint Martinuskerk. Opening vier tentoonstellingen Abstracte kunst in de toren van de Sint Martinuskerk. Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek 'How abstract art changed society' en de negentigste verjaardag van verzamelaar Jan Verhoeven

maandag 21 mei

Hagepreek
9:00, Almbos. Op tweede Pinksterdag maandag 21 mei is er weer de jaarlijkse Hagepreek in het Almbos, de dienst wordt gehouden door de drie PKN kerken van Giessen/ Rijswijk. Dominee H.J.K. Gierkink-van Geerenstein zal voorgaan. Muziekvereniging Kunst en vriendschap zorgt voor de muzikale begeleiding bij de samenzang. De toegang is gratis. Er is een collecte die bestemd is voor 'Stichting Brood voor Weeskinderen' in Burundi. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de gereformeerde kerk in Rijswijk.

Boekenmarkt Heusden-Vesting 2e Pinksterdag
10:00, Heusden, Vismarkt. Rotary Club Heusden houdt haar boekenmarkt op de Vismarkt in Heusden Vesting. Behalve tweedehandsboeken, zullen er ook bijzonder veel nieuwe boeken verkocht worden. Goede leesboeken, voor kinderen, en volwassenen. Richard Zoet van Rotary Club Heusden vult aan: "De opbrengst van de boekenmarkt is bestemd voor een DUO-FIETS ten behoeve van ouderen en beperkt gehandicapte medebewoners in de gemeente Heusden."

Kastelendag
11:00, Dussen, Kasteel Dussen. Kastelendag op Kasteel Dussen. Een fantastisch evenement voor jong en oud, dit keer rond het thema 'Verborgen verhalen verteld'. Bezoekers kunnen op hun zoektocht van alles tegenkomen en doen. Mensen kunnen dwalen door een groot doolhof, waar ook boekenfiguren zijn verstopt. Op de markt en in het kasteel zijn demonstraties van o.a. bierbrouwer, tingieter, smid, papierschepper en boekbinder. Slenter langs de kramen met kunst, boeken, speelgoed, sieraden, curiosa, etc. Vind een plekje op het terras om te genieten van een lekker hapje en drankje en van de livemuziek en de verhalenvertellers. Entree: kinderen t/m 3 jaar en vriendenpashouders mogen gratis; 4 t/m 12 jaar: 3 euro en vanaf 13 jaar: 6 euro.

Familiestruintocht met pinksteren
11:00, Poederoijen, Loevestein. Staatsbosbeheer houdt met Pinksteren een avontuurlijke struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. De tochten gaan buiten de paden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden of kinderwagens. Betalen kan aan de kassa. De kosten zijn 3 euro voor kinderen tot 12 jaar en 5 euro voor volwassenen. Meer informatie: j.korsmit@staatsbosbeheer.nl.

Abstracte kunst
14:00, Woudrichem. Tentoonstellingen Abstracte kunst in Woudrichem: in de toren van de Sint Martinuskerk; Galerie des Amis, Landpoortstraat 1; Restaurant Kruiden en Jasmijn, Kerkstraat 43 en in het woonhuis van Jan Verhoeven, Hoogstraat 41. Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek 'How abstract art changed society' en de negentigste verjaardag van verzamelaar Jan Verhoeven.

Zendingsmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, kerkgebouw HHK in Wijk. Zendingsmiddag, uitgaande van het Regionaal Zendingscomité. Deze middag hopen te spreken: dominee W.M. Mulder, Wijk en Aalburg (opening), dominee B. Reinders, Nieuw-Beijerland en dominee W. Roos uit Doornspijk. Er zullen twee collecten gehouden worden: de eerste voor St. Adullam, St. Kom over en Help en Spaanse Evangelische Zending en de tweede voor de onkosten. Aanwezig is kinderopvang, boekentafel en stand stichting Stephanos. Bij de stand Stephanos kunnen gebruikte postzegels ingeleverd worden, de opbrengst hiervan is bestemd voor de zending HHK.

woensdag 23 mei

Open avond
19:00, Almkerk, De Almgaard. Talentenschool De Almgaard houdt de tweede Open Avond voor hoogbegaafde kinderen. Op deze avond zullen kinderen, maar ook zeker de ouders uitgedaagd worden bij diverse activiteiten. Daarnaast kunnen de kinderen heerlijk samen zijn met gelijkgestemden en kunnen ouders ervaringen delen rondom dit onderwerp.

Optreden muziektent Almkerk
19:30, Almkerk, Muziektent. Groot visserskoor op de muziektent in Almkerk: 't Hèmerts Visserskoor uit Nederhemert zal optreden. Dit grote koor bestaat uit 55 mannen en wordt bijstaan door drie accordeonisten, een drummer, en een gitarist. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar een grote zaal van Altenahove te Almkerk.

Voorlichtingsavond
20:00, Sleeuwijk, De Bolderik. De Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem houdt een voorlichting over 'Medicatie bij reumatische aandoeningen en het verpleegkundige spreekuur'. Tijdens deze informatieavond zullen diverse nieuwe medicatie vormen aan bod komen. Ook de begeleiding van deze medicatie kan worden gecoördineerd. De zaal is open om 19:30 uur.