Burgers kunnen 24 mei meepraten over Altena

werkendam • De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem houden donderdagavond 24 mei van 17:00 tot 21:30 uur in Fort Altena in Werkendam een gebiedsconferentie met als thema 'Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?'

Het antwoord op deze vraag komt in de zogeheten omgevingsvisie te staan; dit is een visie waarin het beleid voor de leefomgeving wordt geformuleerd. De resultaten van de gebiedsconferentie vormen een belangrijke input voor de omgevingsvisie. Wie tijdens de gebiedconferentie wil meepraten en meedoen, kan zich tot 20 mei aanmelden via het e-mailadres omgevingsvisie@Altena2019.nl onder vermelding van naam en eventueel de naam van de organisatie die men vertegenwoordigt, of via het aanmeldingsformulier op de website.

Tijdens de gebiedsconferentie komen tien thema's aan bod, waaraan deelnemers in de vorm van workshops hun inbreng kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan thema's op het gebied van de ontwikkeling van het platteland, toerisme en recreatie, leefbaarheid en eigenheid van de dorpen, hoe ontwikkelt de woonvraag in Altena zich en hoe blijft Altena in de toekomst goed bereikbaar. Aalburgs wethouder Wijnand van der Hoeven is net als zijn collega's Izak Koedoot (Woudrichem) en Machiel de Gelder (Werkendam) helemaal klaar voor de gebiedsconferentie en hoopt op een grote opkomst. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk we het vinden dat zoveel mogelijk inwoners van Altena komen meepraten over de toekomst van hun eigen leefomgeving."

Vanaf 15 mei is meer informatie over de gebiedsconferentie, inclusief een compleet overzicht van de tien thema's die daar aan bod komen, te vinden op:


q www.altena.onzeomgevingsvisie.nl