Finaledag RV-toernooien

sleeuwijk • De finaledag van de Regio-Voetbal Toernooien is maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) op het complex van vv Sleeuwijk. Voor het eerst in de driejarige toernooigeschiedenis zullen er vijf finales worden gespeeld. Om 12:00 uur begint de finale van de verliezersronde van de EM Kantoorsystemen Cup tussen Papendrecht en LRC of Alblasserdam. Op hetzelfde tijdstip trappen Kozakken Boys en SteDoCo af voor de finale van de Samba Football Cup JO15. De vrouwenfinale staat gepland voor 15:00 uur. Net als afgelopen winter in de Proxsys Cup treffen GJS VR en SteDoCo hierin elkaar. Eveneens om 15:00 uur: LRC tegen Almkerk/Altena of HRC'14 in de finale van de Samba Football Football Cup MO15. De eindstrijd van de EM Kantoorsystemen Cup gaat vanaf 17:00 uur tussen eersteklasser GRC 14 en titelverdediger Kozakken Boys. Alle finales zijn voor het publiek gratis toegankelijk.


Nog kans op nacompetitie

veen • Achilles Veen gooide zaterdag nog een dobbelsteen op voor nacompetitie. Uit bij AFC wonnen de manschappen van trainer Clemens Bastiaansen met 1-3, terwijl SteDoCo en Hoek niet verder kwamen dan 1-1. Daarmee glinstert nog een kansje op nacompetitie, al moeten SteDoCo en Hoek dan nog wel punten morsen. Achilles Veen krijgt kampioen Noordwijk nog thuis en gaat nog uit naar Hoek. In Amsterdam bij AFC moest Achilles Veen, dat gehandicapt aantrad zonder Jorn Wagenaar, Thijs van den Berg, Sezer Sulun, Sven Aerts en Bas van Loon, nog wel van een achterstand terug komen. Jorik Mijnhijmer zorgde voor de 1-1. In de slotfase maakte Achilles Veen het verschil met de 1-2 en 1-3 door Brian Peters.


Altena geeft Sleeuwijk oorveeg

nieuwendijk • Altena heeft Sleeuwijk zaterdag in de derby een pijnlijke oorveeg verkocht. Het werd 3-0 in Nieuwendijk. Voor de rust was Altena heer en meester. Het mondde in de vijfde minuut al uit in de 1-0 van Patrick Swart na een teruglegger van Dennis van Munster. Van Munster nam halverwege de eerste helft zelf de 2-0 voor zijn rekening. Na de rust kwam Sleeuwijk beter uit de kleedkamer. Keeper Ronald Oskam voorkwam echter met een katachtige reflex een treffer van Marnick Koekoek en later Barry Ruitenberg. Nadat Sleeuwijk nog een opgelegde mogelijkheid miste, gingen de manschappen van trainer Pieter Tuns helemaal de mist in, nadat een voorzet van Thijs van Helvoirt via een Sleeuwijks been in het eigen doel belandde. Daarmee werd het wel 3-0 en was de derby gespeeld.


Verlies GDC in strijd om derde periode

eethen • GDC moest zaterdag een flinke veer laten in de kansen voor de derde periode. De gastheren in Eethen verloren met 1-3 van SSC'55, dat nu in de derde periode aan de leiding gaat. Voor de rust kwam GDC nog tot de 1-0 middels Menno Schouten. Na de rust draaide SSC'55 de zaken om naar 1-3.


Gregory Hieronimus naar Almkerk

almkerk • Gregory Hieronimus zal volgend seizoen uitkomen voor Almkerk. De 25-jarige centrale verdediger komt over van het Tilburgse Sarto.