Titelstrijd ligt weer open

werkendam • Kozakken Boys beleefde de beste zaterdag van het seizoen.

Zelf kraakten de Werkendammers tegenstander IJsselmeervogels met 1-0. Daarnaast ging koploper Katwijk onderuit bij TEC met 2-0, zodat de titelstrijd in de tweede divisie weer helemaal open is. "Dit was een hele mooie zaterdag voor ons", stelde trainer Danny Buijs. "De winst was qua kansen ook verdiend, al bleef het wel spannend tot de laatste minuut." Voor de rust zette Sanny Monteiro de thuisclub op 1-0. Na de rust verzaakte Achmed Mendes Moreira de Werkendammers verder te laten uit lopen. Bijna ging het nog mis, maar Berry Powel miste voor IJsselmeervogels een grote kans op de gelijkmaker. Het bleef spannend, maar Kozakken Boys trok de driepunter toch over de streep. Kozakken Boys kwam tot op drie punten van koploper Katwijk, zodat de ontmoeting in Werkendam over een kleine veertien dagen wel eens de klapper van het seizoen kan worden, die beslist over het kampioenschap. Eerst wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam. De supportersschare van Kozakken Boys, de Q-side, roept dan ook iedereen met een Kozakken-hart op het team de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog volop aan te moedigen. "Nog twee wedstrijden knallen. Het is nu of nooit. Strijden met z'n allen tot de laatste seconden." Via de website van de Werkendamse club zamelt de Q-side geld in voor sfeeracties tijdens deze laatste wedstrijden, maar ze benadrukken ook dat Kozakken Boys er nog niet is. "Iets wat iedere kozak een paar weken geleden niet durfde te dromen, is toch echt gebeurd. Maar wij zijn er nog lang niet. Zaterdag staat een lastige uitwedstrijd op ons te wachten tegen AFC Amsterdam. Daar zal eerst gewonnen moeten worden."