Virtus redt het niet in Den Helder

den helder/werkendam • Met een positieve instelling reisden de spelers van Virtus zaterdag af naar Den Helder voor de return tegen Zeemacht, maar de Werkendammers keerden uiteindelijk met lege handen terug. Het eerste kwart werd afgesloten met een acceptabele tussenstand van 23-20, bij rust was de achterstand van Virtus al wat verder opgelopen naar 40-34. Na het derde kwart stond het 60-49 in het voordeel van Zeemacht en hierdoor was aan Virtuskant de hoop op een goed resultaat verdwenen. De wedstrijd sloot af bij 78-63, waardoor Virtus na het eerdere verlies in de thuiswedstrijd tegen Zeemacht niet promoveert. Daarmee zit het seizoen erop. Virtus mag terugkijken op een bijzonder geslaagd seizoen. Vanaf de kerst voerde Virtus de ranglijst aan en zou het team voor de tweede keer op rij kampioen kunnen worden. De Nederlandse Basketball Bond besliste echter anders. De spelers gaan nu even genieten van hun vakantie en gaan zich dan weer voorbereiden op het nieuwe seizoen.


Open zeilwedstrijden

regio • Met Pinksteren organiseren WZV Trident uit Wijk en Aalburg, WV De Merwede uit Gorinchem en WSV Woudrichem open zeilwedstrijden op de Afgedamde Maas. Op zaterdag 19 mei wordt er feestelijk afgetrapt in Gorinchem, met een borrel, eten en live band. Op zondag wordt er gezeild ter hoogte van Woudrichem, en aansluitend gebarbecued bij WSV Trident. Op maandag zijn de wedstrijden bij Wijk en Aalburg. Inschrijven voor één of beide dagen is uiterlijk 15 mei mogelijk via de website van WV De Merwede. Meer informatie via demerwede@zonnet.nl.

q www.wvdemerwede.nl


Drie titels voor
BBZ-masters

werkendam • Zeven Biesboschzwemmers hebben dit weekend in Den Haag tijdens de open Nederlandse masterskampioenschappen drie keer goud, acht keer zilver en brons bij elkaar gezwommen. Voor zwemmers van Den Doorn, die ook meededen in Den Haag, was de hoogste klassering twee keer een vierde plaats. Annette Wijnja wist op de 100 en 200 schoolslag bij de 50-plussers het goud te veroveren. Vooral haar tijd op de 200 meter gaf haar een goed gevoel. Naast het goud wist Wijnja ook nog twee keer zilver en twee keer brons persoonlijk te veroveren. Het zilver behaalde ze op de 50 schoolslag en 100 rugslag en op de 50 en 200 rugslag moest ze twee dames voor laten gaan. Op de 50 en 200 meter rug- en schoolslag zwom Annette Brabantse records. Marjo Goelema had dit jaar met een sterkte Britse deelneemster te maken en moest op de 50 en 100 schoolslag deze dame voor zich dulden. Ondanks dat ze in voorbereiding is op de Vierdaagse van Nijmegen was ze wel tevreden met haar tijden. Paul Wijnja en Harry Cornet wisten beide ook een zilveren medaille persoonlijk te behalen. Cornet deed dit op de 50 vrije slag en op de 50 vlinderslag zwom Harry naar het brons. Wijnja behaalde zijn zilveren medaille op de 200 vrije slag en hij deed dit in een persoonlijk, club en Brabants mastersrecord. Richard Tiemstra en Nico Swart zwommen beiden naar brons. De laatste drie medailles werden op de estafettenummers behaald en de ploegen waren goed voor een gouden en twee zilveren medailles. De gemengde 4x50 wisselslag estafetteploeg bestaande uit Nico, Marjo, Paul en Annette was goed voor het goud.