Slag om Altena

altena • In de special 'Rondje regio editie 2018', die onlangs bij Het Kontakt verscheen, wordt vermeld dat het entertainmentbureau House of Wax de Slag om Altena organiseert. Vanwege niet nagekomen afspraken is de organisatie van het evenement inmiddels overgenomen door de speciaal opgerichte organisatie de Heeren van Altena. De Slag om Altena wordt op 14 en 15 juli gehouden in Almkerk. Meer informatie is te vinden via:

q www.facebook.com/SlagOmAltena/


Arrestaties bij Hank

hank • De politie heeft vorige week op de A27 bij Hank twee autodieven gearresteerd. In Utrecht werd een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Onderzoek van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant leidde dinsdagavond naar een loods in Utrecht, waar een in Tilburg gestolen auto werd aangetroffen. Ter plaatse werd één verdachte, een 44-jarige Utrechtenaar, aangehouden. Vrijwel gelijktijdig werden op de A27 ter hoogte van Hank nog twee vermoedelijke handlangers gearresteerd. In de loods van het autobedrijf in Utrecht zagen de agenten dat op de brug een al deels uit elkaar gehaalde Renault Clio stond. Het voertuig was recent in Tilburg gestolen. Een 44-jarige man werd in de loods als verdachte van heling aangehouden. Twee mannen, die kort daarvoor bij deze loods waren gezien, zijn daarna op de A27, ter hoogte van Hank eveneens gearresteerd. Het gaat om een 30-jarige Bredanaar en een 40-jarige Oosterhouter.


Bestuurder botsing boom gezocht

nieuwendijk • De politie is op zoek naar een bestuurder die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Doornseweg vermoedelijk tegen een boom is gereden en vervolgens is doorgereden. Tussen 3:00 en 4:00 uur hoorden agenten een auto hard remmen gevolgd door een klap. Op de Doornseweg tussen Nieuwendijk en Almerk zagen ze een remspoor dat eindigde bij een boom. Bij de beschadigde boom lagen een buitenspiegel en embleem van waarschijnlijk een Citroen. Agenten zagen geen auto of personen in de omgeving. Vermoedelijk is de bestuurder doorgereden. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder.