Nationale Molendag op 12 mei

altena • Zaterdag 12 mei staat in het teken van Nationale Molendag. Ruim 900 molens door het hele land zullen op zaterdag 12 mei, Nationale Molendag, draaien en/ of malen. Het merendeel zet ook de deuren open. In Altena zijn de molens op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur te bezichtigen. Op de Veense korenmolen 'De Hoop' is er deze dag een proeverij van diverse molenproducten en kan de molen uiteraard bezichtigd worden. Ook de molenaar is aanwezig en hem kunnen allerlei vragen worden gesteld over zijn werk en over de producten in de molenwinkel. Ook op de Aalburgse korenmolen 'De Twee Gebroeders' kunnen bezoekers terecht. Hier is te zien en te beleven hoe de oude molen sinds een jaar weer volledig in bedrijf is voor het malen van biologisch meel, onder andere voor de plaatselijke bakkerij van Gerard en Suus Hardeman. Speciaal voor de gelegenheid zijn de Zandwijkse en Uitwijkse molen bij Uppel ook zondag 13 mei open, van 10:00 tot 17:00 uur. Er wordt dan een lekker visje bij de molen gebakken. Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen Ontdekboekje klaar. Een boekje vol leuke raadseltjes, puzzeltjes en andere leuke opdrachten.


Vierdaagse in Giessen

giessen • Dit jaar wordt de avondvierdaagse in Giessen alweer voor de twaalfde keer gehouden en wel van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei. De te lopen afstanden zijn net zoals voorgaande jaren 3, 5, 10 en 15 kilometer. De start- en finishlocatie is Café & Cafetaria 't Voske in Giessen. Bij deze locatie aan het Jagerspad in Giessen is voldoende parkeergelegenheid op het parkeerterrein van HAK, zijn toiletten aanwezig en hier zal ook een EHBO-post worden gestald. Op vrijdag 18 mei worden de deelnemers onthaald door middel van het defilé, waarbij de lopers muzikaal zullen worden begeleid in hun laatste kilometer naar de finishlocatie.

Inschrijven is mogelijk op maandag 14 mei van 18:00 tot 19:30 uur, voorinschrijving met korting, en op dinsdag 15 mei vanaf 18:00 uur voor aanvang van de vierdaagse. Deelnemen kost bij voorinschrijving 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot en met 16 jaar. Op dinsdag 15 mei kost het inschrijven respectievelijk 7 en 4,50 euro. De starttijden zijn: 15 kilometer vanaf 18.00 uur; 10 kilometer vanaf 18:15 uur en 5 en 3 kilometer vanaf 18:30 uur.


Tweedehands boekenverkoop

wijk en aalburg • Door Zorgplein Maaswaarden wordt woensdag 16 mei tussen 14:00 en 17:00 uur in het atrium van Wijkestein een extra voorjaarsboekenverkoop gehouden. Er is een uitgebreide kraam met bijzondere boeken, maar het grootste gedeelte van de boeken wordt verkocht volgens het principe vijf voor 1 euro. Daarnaast worden er boerenworsten en tomatensoep verkocht.