donderdag 3 mei

Koffieochtend
10:00, Woudrichem, DOCK 60. Koffieochtend bij DOCK 60 aan de Kerkstraat 60 in Woudrichem.

KOM NOU MAAR GEWOON...
20:30, Heusden, Gouverneurstheater. Twee keer trad hij al op in Theater tussen de Schuifdeuren en eenmaal bracht hij het avondvullend programma 'Er mag gedanst worden' in het Gouverneurstheater in Heusden Vesting. In alle gevallen was Thijs van de Meeberg een succes of zoals de Volkskrant meldde: "Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light." In zijn tweede programma 'Kom nou maar gewoon' is Thijs op zoek naar de meest oprechte manier om de ander nou eens écht te begrijpen. Het is een voorstelling in de maak of, zoals Thijs het noemt, een 'try-out voor een tientje'.

vrijdag 4 mei

Bevertocht
19:30, Hank, Jachthaven Vissershang. Bevertocht onder leiding van een natuurgids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

zaterdag 5 mei

Geraniummarkt
9:00, Andel, hervormd centrum. De jaarlijkse geranium- en perkplantenmarkt van de hervormde kerk in Andel wordt gehouden bij het hervormd centrum in de Burg. v.d Schansstraat. Daar kan men dan vanaf 9:00 uur terecht voor allerlei geraniums. Tevens zijn er allerlei perkplanten en wat struiken en vaste planten te koop. Ook zakken met potgrond kunnen aangeschaft worden. Bovendien is er altijd nog een gratis kopje koffie.

Voorjaarsmarkt
9:30, Wijk en Aalburg, Polstraat 6. Vanaf 9:30 tot 13:30 uur wordt er een voorjaarsmarkt met rommelmarkt gehouden worden aan de Polstraat 6 in Wijk en Aalburg. Er is van alles te koop zoals: perkgoed, bloemstukjes, boeken, (foto)kaarten, groente en fruit, kaas, slaatjes, worst, verse bowl, snoep, cadeau en sfeerartikelen, tassen en sieraden, kinderkleding, sokken en kousen, koffie met iets lekkers, vers belegde broodjes en friet. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en bij de kinderboerderij, ze kunnen een cakeje versieren, grabbelen, of deelnemen aan diverse spellen en activiteiten. Ook aan de oudere jeugd is gedacht. Er is een terras waar van alles verkrijgbaar is.

Autowasactie
10:00, Nieuwendijk. Alpe d'HuZes-team 'Liever met dan voor' houdt tussen 10:00 uur en 15:00 uur een autowasactie. Het team is te vinden op het pleintje met de ingang aan de Snijderstraat (staat ter plaatse aangegeven). Voor 10 euro wordt de buitenkant van de auto gewassen, voor 15 euro wordt ook de binnenkant schoongemaakt. Het is de laatste actie om geld op te halen, voordat het team op 6 en 7 juni meedoet aan Alpe d'HuZus en Alpe d'HuZes.

Bevertocht
19:30, Hank, Jachthaven Vissershang. Bevertocht onder leiding van een natuurgids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Bevrijdingsdagconcert
19:30, Wijk en Aalburg, Oude kerkje. Tweede editie van het bevrijdingsdagconcert in het Oude kerkje aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg. Waar vorig jaar het Wilhelmus centraal stond, is dit jaar gekozen voor het thema: 'Laatste oorlogsjaar en de herbouw na alle vernielingen en beschietingen aan de frontlinie'. Jack Didden is uitgenodigd om daarover te vertellen. Ook is er een foto-expositie van de beschadigingen aan het oude kerkje in Aalburg. Muzikaal wordt er via drie lijnen invulling gegeven door jong muzikaal talent en ervaren musici. Orgelspel, samenzang, liederen door koperblazers en een blokfluit-ensemble met verrassende arrangementen op bekende melodieën. De entree van de avond is vrij, al zal er wel een collecte zijn voor de verbouw van de oude kerk. Ook kan voor het concert en in pauze consumpties gekocht worden.

Blue Rebel
21:30, Wijk en Aalburg, café D'n Dijk. Blue Rebel treedt op in café D'n Dijk in Wijk en Aalburg. Entree is gratis.

zondag 6 mei

Natuurspeurtocht Rondje Woerkum
12:00, Woudrichem, Rijkswal 34. Natuurspeurtocht Rondje Woerkum staat voor een middag vakantieplezier buiten voor het hele gezin in de prachtige vestingstad Woudrichem. Ontdek de groene geheimen van de vestingwallen in Woudrichem. Ben je tussen 4 en 10 jaar: kom met je gezin buiten speuren, puzzelen, ontdekken in de meivakantie. Start en eind speurtocht: Rijkswal 34, De Sonnehoeck, in de vesting. Vrije inloop, onder ouderbegeleiding. Gratis activiteit, alleen 7 euro borg voor materialentas. Vrije gift na afloop welkom.

Kerkdienst Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Kerkdienst hervormde gemeente Poederojien en Loevestein in de Slotkapel. Met ds. A.B. van Campen. Kom op tijd, want vol = vol. Parkeren op de grote parkeerplaats.

Avondzangdienst
18:15, Rijswijk, gereformeerde kerk. Avondzangdienst geheel verzorgd door Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk. Er worden liederen gezongen die verband houden met de dodenherdenking op 4 mei, en het vieren van de bevrijding op 5 mei. Muzikale leiding Johan den Hoedt (dirigent), met Pieter Dijksman (orgel) en Henk Teuling (piano).

Gemeentedienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. In deze maandelijkse gemeentedienst zal ds. Jannie van den Brink-Dekker voorgaan. De dag na de Bevrijdingsdag zal het passende thema van de preek zijn: 'Bevrijdingsdag? Bevrijdingsleven!'. Muzikale medewerking zal worden verleend door het mannenkoor Altena o.l.v. Martin de Jong, met begeleiding van Jeroen de Weert. Als organist zal Wim Branderhorst de samenzang begeleiden met liederen uit Johannes de Heer.

maandag 7 mei

Voorjaarsmarkt
18:00, Veen, hervormd centrum. Voorjaarsmarkt van christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem. Deze markt wordt gehouden in, bij mooi weer rond, het hervormd centrum aan de Grotestraat van 18:00 uur tot 20:00 uur. Tijdens deze markt worden door de leden ingebrachte spullen verkocht. Ook is er koffie met versgebakken appeltaart te koop. De opbrengst van de voorjaarsmarkt is bestemd voor het bekostigen van de activiteiten die in 2019 gehouden zullen gaan worden in verband met het 40-jarig bestaan van het koor.

woensdag 9 mei

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren in het dorpshuis van Genderen.

Ledenvergadering
14:30, Andel, De Schutskooi. Ledenvergadering van de PCOB-afdeling Andel. Het thema voor deze middag is 'Koek en Snoepie'. Emmi en Martin de Bruin uit Ridderkerk presenteren deze middag. Vanaf 14:00 uur staat de koffie klaar.

Circus
15:00, Hank, De Kurenpolder. Circus Barani komt naar De Kurenpolder in Hank. Nationaal Circus Barani is een leuk en authentiek Nationaal familiecircus dat sinds maart 2012 rondreist door Nederland. De show duurt ongeveer een uur en drie kwartier waarbij ook de jongsten zich niet zullen vervelen. Meer informatie via www.barani.nl.

donderdag 10 mei

Dauwtrappen door het Munnikenland
7:00-9:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer dauwtrappen door de ruige uiterwaarden van het Munnikenland. Kleed je aan op het weer en trek laarzen en beschermende kleding aan. Start vanaf de grote parkeerplaats. Honden toegestaan, mits aangelijnd en goed luisteren. Niet geschikt voor mindervaliden.
www.staatsbosbeheer.nl

Festival Weekend
11:00, Woudrichem, vesting. Eerste dag van het Festival Weekend in Woudrichem, met vanaf 11:00 uur de kermis op het Janus Baks Bastion. Het Woerkums kampioenschap visbakken start om 12:30 uur en de prijsuitreiking is rond de klok van 17:00 uur. Tot 19:00 uur is er een feestelijke afsluiting.

vrijdag 11 mei

Festival Weekend
13:00, Woudrichem, vesting. Tweede dag van het Festival Weekend in Woudrichem start om 13:00 uur met de kermis op het Janus Baks Bastion. Ook zijn er sprintwedstrijden roeien, in samenwerking met WSV Woudrichem.

Circus
17:00, Hank, De Kurenpolder. Circus Barani komt naar De Kurenpolder in Hank. Nationaal Circus Barani is een leuk en authentiek Nationaal familiecircus dat sinds maart 2012 rondreist door Nederland. De show duurt ongeveer een uur en drie kwartier waarbij ook de jongsten zich niet zullen vervelen. Meer informatie via www.barani.nl.

zaterdag 12 mei

Festival Weekend
6:00, Woudrichem, vesting. De derde dag van het Fesitval Weekend start om 6:00 uur met de kinderrommelmarkt, vanaf 9:00 gevolgd door de 48e editie van de jaarmarkt. Ook vindt het Levend Museum weer plaats en is er vanaf 11:00 uur het NK werpzakwerpen. Bovendien zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en staat vanaf 10:00 de kermis op het Janus Baks Bastion weer klaar.

Rommelmarkt
8:00, Sleeuwijk, hervormde kerk. Voor de 24ste keer wordt een rommelmarkt gehouden in en rond de hervormde kerk te Sleeuwijk. Voor deze markt kunnen mensen verkoopbare spullen vanaf april iedere zaterdag van 10 tot 12 uur inleveren in het oude gebouw van De Morgenster, ingang Tienhont. Denk hierbij aan speelgoed, boeken, schilderijen, gereedschap, keukengerei, tuingereedschap, serviesgoed, glaswerk, voorraadbussen, fietsen, audioapparatuur en meubels. In overleg kunnen spullen ook opgehaald worden. Meer informatie via Bas van Breugel (0183-511570) en Henk van Diest (0183-302850).

Lentemarkt
9:00, Meeuwen, Hoek 2. Lentemarkt in Meeuwen. Naast de markt zijn er ook andere activiteiten, zoals een fotowedstrijd, catering, autoshow, handbogen, springkussen en een kleedjesmarkt voor kinderen. De opbrengst is voor de hervormde kerk in Meeuwen en Hagoort. Meer informatie via Tobias Grünbauer (06-51532211 of tobiasgrunbauer@hotmail.com) en Wim van Wijk (06-34002230 of wim_vanwijk@hotmail.com).

Plantjes ruilen
10:00, Meeuwen, Kruidenhof. Gelijktijdig met de lentemarkt vindt aan de Kruidenhof in Meeuwen de tweede editie van plantjes ruilen plaats. Stekjes, bolletjes en zaadjes kunnen geruild worden.

Circus
15:00, Hank, De Kurenpolder. Circus Barani komt naar De Kurenpolder in Hank. Nationaal Circus Barani is een leuk en authentiek Nationaal familiecircus dat sinds maart 2012 rondreist door Nederland. De show duurt ongeveer een uur en drie kwartier waarbij ook de jongsten zich niet zullen vervelen. Meer informatie via www.barani.nl.

zondag 13 mei

Jonge dieren van het Munnikenland
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Op Moederdag met het hele gezin een kijkje nemen hoe de merries van de konikpaarden hun veulens in toom houden. En hoe de kalveren van de rode geuzen zich gedragen in de crèche, onder toeziend oog van een tante. Trek laarzen en beschermende kleding aan. Start vanaf de grote parkeerplaats.
www.staatsbosbeheer.nl

Circus
14:00, Hank, De Kurenpolder. Circus Barani komt naar De Kurenpolder in Hank. Nationaal Circus Barani is een leuk en authentiek Nationaal familiecircus dat sinds maart 2012 rondreist door Nederland. De show duurt ongeveer een uur en drie kwartier waarbij ook de jongsten zich niet zullen vervelen. Meer informatie via www.barani.nl.

Tentdienst
15:00, Wijk en Aalburg, tent bij Wilhelmina'26. Jaarlijkse tentdienst. Dit jaar is de aanbiddingsband LEV uitgenodigd om te komen optreden en te begeleiden in de samenzang. Dominee Bert-Jan Mouw spreekt deze middag over het thema: 'Deze mag je niet missen!!'. Tijdens de dienst zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten. Na afloop van de dienst is er in de tent nog een lekker hapje en drankje voor iedereen.

Jeugddienst
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. In deze jeugddienst zal Durk Muurling uit Barneveld voorgaan en met de aanwezigen nadenken over onze identiteit. Wat is eigenlijk jouw identiteit en waarin wil je deze als christen zoeken? De dienst zal muzikaal worden ingevuld door Christiaan Verwoerd.

maandag 14 mei

Alzheimer Café
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Deze keer gaat het over activiteiten die je nog kunt ondernemen als uw partner, ouder of naaste aan dementie lijdt. Deze avond komen 2 medewerksters die op een dagbesteding werken voor ouderen met dementie hier over vertellen. Vanaf 19:00 staat de koffie klaar.