Gebiedsconferentie

regio • De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem organiseren donderdag 24 mei een gebiedsconferentie met als thema: 'Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?'. De gezamenlijke colleges nodigen iedereen in Altena uit die wil meepraten en ideeën heeft over dit onderwerp.

De conferentie vindt plaats op Fort Altena, van 17:00 uur tot 22:00 uur. Het antwoord op de vraag 'Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?' komt in een zogeheten omgevingsvisie te staan. De omgevingsvisie bevat het beleid voor de leefomgeving. Zichtbaar is dat de samenleving verandert en inwoners en ondernemers steeds makkelijker zelf initiatieven nemen en plannen aandragen. De nieuwe gemeente wil hier met het nieuwe beleid beter op in kunnen spelen en bereidt zich hiermee voor op de nieuwe Omgevingswet.

Deze visie wordt daarom anders dan anders, laten de drie gezamenlijke gemeenten weten. "We nemen de vraagstukken uit de samenleving als uitgangspunt voor deze visie. Natuurlijk betrekken we daarbij het werk dat verzet is bij het opstellen van de Toekomstvisie Altena. De vragen en thema's uit deze Toekomstvisie die gaan over de fysieke leefomgeving zijn de afgelopen twee maanden aangevuld en concreter gemaakt tijdens interviews die gehouden werden met inwoners, organisaties en ondernemers."

Tijdens de conferentie komen de volgende vragen en thema's aan bod: 'Hoe onderscheiden we ons als duurzame gemeente?', 'Hoe wonen we in de toekomst?', 'Hoe ziet de toekomst van het agrarisch buitengebied er uit?', 'Hoe gaan we om met recreatie in Altena?', 'Hoe versterken we de kwaliteiten van Altena?', 'Hoe bereikbaar is Altena in 2030?'. De gebiedsconferentie biedt inwoners de kans actief mee te praten en invloed uit te oefenen op de inhoud van de omgevingsvisie. Ook worden verschillende workshops georganiseerd.

Meer informatie over de thema's is vanaf 17 mei 2018 te vinden via onderstaande website.
Aanmelden voor de conferentie kan tot 20 mei via omgevingsvisie@altena2019.nl of via de website, onder vermelding van naam en eventueel de naam van de organisatie die men vertegenwoordigt.

q www.altena2019.nl