Met de bus naar de EO-Jongerendag

genderen • Ook dit jaar rijdt er weer een bus vanuit Genderen naar Arnhem voor de EO-Jongerendag op zaterdag 26 mei. Een plaats in de bus reserveren kan bij Marijke van Hemert via jeugdouderling@gereformeerdekerkgenderen.nl. Reserveren kost 11,50 euro. De reservering is definitief als de betaling binnen is. Na opgave volgen de gegevens voor de betaling. Vertrek is om 10:15 uur bij Expert Van der Kevie, in verband met de rommelmarkt bij de gereformeerde kerk.


Voorlichting over de vos

giessen • Op Fort Giessen wordt op donderdag 24 mei een voorlichtingsbijeenkomst over de vos georganiseerd. Binnen de akker- en weidevogelbescherming is er altijd veel discussie over de vos. Om de grutto of de patrijs te redden wordt gekeken in welke mate de vos moet worden bestreden. Ook binnen het PARTRIDGE-project wordt het vossenbeheer nauwlettend gevolgd. Maar, hoe zit het eigenlijk met de biologie van dit dier? Hoe groot is z'n territorium? Wat zijn de gevolgen van bejaging? Jaap Mulder komt deze vragen 24 mei beantwoorden in een lezing over deze vriend en tegelijk vijand van de natuurbescherming. Jaap Mulder doet al 35 jaar onderzoek naar roofdieren en naar de vos in het bijzonder. Hij geeft adviezen aan beheerders en de politiek over de omgang met deze soorten. Mulder is ook bekend van de documentaire 'Rotvos'. De lezing begint om 20:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.brabantslandschap.nl/home/aanmeldenvoorlichtingsavondpartridge.


Oud papier in Andel

andel • Muzikanten van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan aanstaande zaterdag 5 mei weer op pad om het oud papier in het dorp op te halen. Deze keer komen zij in de nieuwe wijk 1: Julianastraat en ten westen van de Julianastraat. Een volledig overzicht van de straten is te zien op de website van Andels Fanfare Corps en in de Actu-Ael.

q andelsfanfarecorps.nl