Zalmschouw op Hoogstraat

werkendam • Het plaatsen van een oude zalmschouw op de hoek van de Hoogstraat en het Plein is het eerste zichtbare werk van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) in Werkendam.

Alle ondernemers in het centrum van Werkendam betalen mee aan deze bedrijveninvesteringszone, zodat ondernemersvereniging DES meer geld kan steken in promotie van het winkelgebied. De BIZ ging 1 januari van start.

"We wilden het winkelcentrum meer Biesboschuitstraling geven en zo ontstond het idee om een zalmschouw neer te leggen", zo vertelt BIZ-voorzitter George van den Heuvel van De Leckernij. "We hebben ook al een krib geplaatst met drie vlaggenmasten, daar ook de BIZ vlag bij te hangen." De zalmschouw wordt niet verder aangekleed, zoals op Facebook door enkele Werkendammers werd voorgesteld. De zalmschouw ligt niet ver van de plek, waar ooit een ophaalbrug over de oude binnenhaven lang, de haven werd in de jaren 50 gedempt. Op het pleintje aan het einde van de Hoogstraat plaatste de gemeente al eerder nieuwe zitbankjes. Rond de zalmschouw wordt nog groen ingeplant, daarvoor wordt nog gezocht naar een sponsor. Het idee deed de BIZ op bij de rotondes in Werkendam, die zijn geadopteerd door enkele bedrijven.

Verder wil de BIZ inzetten op meer activiteiten, zoals lente- en herfstevents. De jaarlijkse braderie wordt gehouden op 22 juni, een week eerder is het defilé van de avondvierdaagse. Op 8 september wordt een korenfestival gehouden en op 29 september is de Biesboschdag. Een week later wordt de Pink Ribbon-wandeltocht gehouden, die ook het Werkendamse winkelcentrum passeert. Binnenkort komt de nieuwe website van BIZ Werkendam online, daar worden alle activiteiten breed aangekondigd.