donderdag 26 april

Bingo
14:00, Woudrichem, De Zalmtrek. Bingo in ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel in Woudrichem.

Alzheimer Café
20:00, Vlijmen, Sint Janshof. Alzheimer Café Heusden, met als thema ' Dementie op jongere leeftijd; een ervaringsverhaal!'. Spreker is Suzanne Verhoeven, dochter en mantelzorger van een moeder met dementie op jongere leeftijd. Om 19:30 uur gaat het café open. Het programma start om 20:00 uur. Om 21:30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22:00 uur. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

vrijdag 27 april

Oranjezangavond
19:00, Werkendam, Rehobothkerk. Jaarlijkse oranjezangavond in de Rehobothkerk aan de Binnengriend 27 in Werkendam. Medewerking aan deze avond verleent het mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Werkendam met dirigent Peter Eilander, solo wordt er gezongen door bariton Paul Visser. Organist op deze avond voor de samenzang en de begeleiding van het koor is Jaap Boer. Er zullen deze avond door het koor psalmen, gezangen en bekende vaderlandse liederen gezongen worden. Er is ook dit jaar veel ruimte voor samenzang. Aan het einde van de avond worden er twee verzen van het Wilhelmus gezongen. De opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door evangelist H.Bor uit Poederoijen. De toegang van deze avond is vrij, wel zal er een collecte worden gehouden voor de Spaanse Evangelische Zending. De kerk is open vanaf 18:30 uur.

Rikken
20:00, Heesbeen, dorpshuis. De rikavond van NOAD'32 en GDC is deze keer in het dorpshuis van Heesbeen. inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 28 april

Vogels van het Munnikenland
7:00-9:00, Poederoijen, Munnikenland. In de vroege ochtend luisteren naar het concert van vogelgeluiden. Start vanaf de grote parkeerplaats van Slot Loevestein. Trek laarzen en beschermende kleding aan. Niet geschikt voor mindervaliden, de tocht gaat van de verharde paden af. Met de gids van Staatsbosbeheer door de ruige riviernatuur wandelen.

Plantenmarkt
9:30, Heusden, Grote of Catharijnekerk. Grote plantenmarkt, met een keur van planten: diverse 1-jarige perkplanten, vaste planten, geraniums in allerlei kleuren, prachtige hanging baskets en kruiden-, tomaten- en groenteplanten. Maar ook heerlijke aardbeien, potgrond en nog veel meer. Alles moet weg ten bate van Onderhoud Kerktuin.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Spel en gameavond in jongerencentrum De Pomp in Almkerk. Bezoekers kunnen allerlei spellen spelen, zowel analoog als digitaal. De bar is geopend en deze avond staat er weer een toernooi op het programma. Entree is gratis.

zondag 29 april

Tentdienst
15:00, Werkendam, tent aan de Werkina. Thema van deze tentdienst is 'Help!'. De dienst begint om 15:00 uur op het feestterrein aan de Werkina in Werkendam. Gospelkoor Sound of Joy zal voor de begeleiding zorgen en spreken zal Rob Favier.

Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Jeugdsamenkomst, waarbij Leen Koster uit Nieuwerkerk aan den IJssel zal spreken en zingen. Het thema is: 'Falen, een stap naar overwinning!'.

dinsdag 1 mei

Bevrijdingspodium
19:45, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Speciaal bevrijdingspodium van het Nederlands Dichterspodium. Tot ca. 21:15 uur zijn bezoekers van harte welkom. Inloop vanaf 19:15 uur. De entree, inclusief een kopje koffie/thee, is 3 euro. Er is voldoende parkeergelegenheid. Na een oproep hebben dichters zich aangemeld om een gedicht te schrijven over het thema 'Bevrijding'. Dit thema mocht breed worden geïnterpreteerd. Alle deelnemende dichters zullen aanwezig zijn om hun gedichten voor te dragen.

woensdag 2 mei

Natuurspeurtocht Rondje Woerkum
12:00, Woudrichem, Rijkswal 34. Natuurspeurtocht Rondje Woerkum staat voor een middag vakantieplezier buiten voor het hele gezin in de prachtige vestingstad Woudrichem. Ontdek de groene geheimen van de vestingwallen in Woudrichem. Ben je tussen 4 en 10 jaar: kom met je gezin buiten speuren, puzzelen, ontdekken in de meivakantie. Start en eind speurtocht: Rijkswal 34, De Sonnehoeck, in de vesting. Vrije inloop, onder ouderbegeleiding. Gratis activiteit, alleen 7 euro borg voor materialentas. Vrije gift na afloop welkom.

Kidsfilm
14:00, Wijk en Aalburg, Bubeclu. De vrijwilligers van De Paraplu draaien de film 'Ferdinand' op groot beeldscherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen.

Bijbelstudie
19:30, Werkendam, MFA Vlechtwerk. Beamerbijbelstudie met Frank Ouweneel. Het onderwerp is 'Aanbidding'. Toegang is vrij.

zaterdag 5 mei

Bevrijdingsdagconcert
19:30, Wijk en Aalburg, Oude kerkje. Tweede editie van het bevrijdingsdagconcert in het Oude kerkje aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg. Waar vorig jaar het Wilhelmus centraal stond, is dit jaar gekozen voor het thema: 'Laatste oorlogsjaar en de herbouw na alle vernielingen en beschietingen aan de frontlinie'. Jack Didden is uitgenodigd om daarover te vertellen. Ook is er een foto-expositie van de beschadigingen aan het oude kerkje in Aalburg. Muzikaal wordt er via drie lijnen invulling gegeven door jong muzikaal talent en ervaren musici. Orgelspel, samenzang, liederen door koperblazers en een blokfluit-ensemble met verrassende arrangementen op bekende melodieën. De entree van de avond is vrij, al zal er wel een collecte zijn voor de verbouw van de oude kerk. Ook kan voor het concert en in pauze consumpties gekocht worden.