Willem van Oranje Scholengroep uitgebreid

regio • Niemand minder dan stagiair boswachter Fleur stond donderdag klaar in haar kaki boswachtersbroek om een olijfboom te planten bij twee basisscholen in Sprang-Capelle: De Koningsschool en PCBS De Bron.

Beide scholen zijn per 1 januari officieel onderdeel van Willem van Oranje Scholengroep. Een overkoepelende stichting waar inmiddels zeven scholen uit De Langstraat en het Land van Heusden en Altena voor kiezen. Aansluiting bij de stichting is vooral een bestuurlijk verhaal waar leerlingen weinig van zullen merken. Bestuursvoorzitter Jan Maarten de Bruin legt uit "Denk maar aan het navigatiesysteem in de auto van je vader of moeder. Die wijst de weg. Als stichting geven wij richting aan aan de scholen." Kenmerkend voor de scholengroep is de protestants-christelijke identiteit van waaruit de missie en visie vormgegeven wordt. Een grondslag, die de scholen graag in de regio willen behouden. Los daarvan staan de scholen voor kwalitatief en innovatief onderwijs, aangestuurd door een efficiënt en professioneel bestuur.

Het officiële moment met de olijfboom valt samen met het kersverse logo van Willem van Oranje Scholengroep. Dat verwijst naar de olijfboom uit de Bijbel. De jaarringen staan voor groei, de stam voor stevige wortels en de vertakkingen voor ieder mens dat uniek is.

Als Fleur het woord weer neemt hangen de kinderen aan haar lippen. Ze kan het niet laten om gelijk wat natuurweetjes te delen. "Laat nooit plastic achter het bos! Zorg voor de natuur, zoals ook wij voor elkaar moeten zorgen!" Dat wordt symbolisch bekrachtigd met voor iedereen zonnebloempitjes. Aan de leerlingen de uitdaging vooral goed voor hun plantje te zorgen, dan zal het uitgroeien tot misschien wel de mooiste zonnebloem.

Met het toetreden van de twee scholen telt de Willem van Oranje Scholengroep nu zeven scholen. De basisscholen PCBS de Bron en de Koningsschool uit Sprang-Capelle, de Juliana van Stolbergschool uit Waalwijk en de basisschool voor speciaal onderwijs De Leilinde uit Oudheusden. Daarnaast vallen het Willem van Oranje College uit Waalwijk en Wijk en Aalburg onder de stichting, evenals de ISK-Wereldschool uit Waalwijk.