Bruikbare tips over schuurbranden

babyloniënbroek • De politie heeft 'zeer bruikbare tips' binnen gekregen over de brand in twee schuren aan de Broeksestraat in Babyloniënbroek, die zaterdagnacht door de brandweer geblust moest worden. "De tips geven voor ons aanleiding om verder onderzoek te doen", zegt wijkagent Ruud Peters, die verder uitlegt dat de politie niks uitsluit. "Het kan brandstichting, maar bijvoorbeeld ook kortsluiting geweest zijn." De branden braken zaterdag even na middernacht uit en er zijn geen gewonden gevallen. De schuurtjes horen bij twee verschillende woningen. Bij de brand liepen ook twee andere woningen schade op. Zo smolt van een woning door het vuur de regenpijp en raakte bij een andere woning het kunststof dak van de serre beschadigd.


Boete voor niet afgedekte lading

nieuwendijk • De bestuurder van een landbouwvoertuig heeft in Nieuwendijk 380 euro boete gekregen, omdat hij zijn lading niet had afgedekt. Ook kreeg hij waarschuwingen voor diverse andere feiten, aldus de politie.


Politie vraagt naar inbraak Veen

veen • In een woning in de Wilhelminastraat in Veen is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De inbrekers kwamen binnen via de achterkant van het pand. Bovendien werd een auto - een groene Suzuki Wagon - weggehaald. Het voertuig werd later beschadigd terug gezet. De politie roept getuigen op zich te melden.


Wedstrijd zonnebloemen

heusden • Natuur en Milieuvereniging gemeente Heusden gaf zondag het startschot voor een zonnebloemwedstrijd. Tijdens het Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen kregen bezoekers gratis zonnebloemzaden. Wie aan het eind van het seizoen de grootste zonnebloem heeft krijgt als prijs een ballonvaart aangeboden. Aanmelden voor de wedstrijd kan via info@natuurenmilieuheusden. Iedereen kan meedoen, ook wanneer zelf zonnebloemzaden zijn geregeld en gezaaid.