donderdag 12 april

Wandeling 'Verlies en verder'
19:00, Wijk en Aalburg, Kromme Nol. Verlies- en rouwbegeleider Rijma de Ruiter en uitvaartverzorger Corine de Jong organiseren een wandeling, waarbij aandacht is voor het omgaan met verlies. Tijdens de wandeling krijgen deelnemers overdenkingen mee voor onderweg en zal iets worden verteld over het thema. De wandeling zal niet langer dan 5 à 6 kilometer zijn, voor koffie en thee wordt gezorgd. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Startlocatie is de Kromme Nol in Wijk en Aalburg.

Zingen voor Israël
20:00, Genderen, gereformeerde kerk. Stichting Christenen voor Israël te Nijkerk organiseert een koor- en samenzangavond in Genderen. Vanaf 19:45 uur zal er al samenzang zijn. Muzikale medewerking wordt verleend door twee koren uit het Land van Heusden en Altena: Gospelkoor Barechja uit Andel (onder leiding van Martin de Jong) en Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk (onder leiding van Johan den Hoedt). Rob Dommisse begeleidt het gospelkoor op piano. Henk Teuling zal zowel piano als orgel spelen bij de begeleiding van het mannenkoor en de begeleiding van de samenzang. Naast koorzang zal er namelijk ook veel samenzang zijn. Lianne Versteeg-den Dekker bespeelt hierbij de trompet. De avond wordt geopend door ds. A. W.W. de Ruiter. Ds. Kees van Velzen zal een meditatie houden.

vrijdag 13 april

Emoties en geloof
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Surel van der Vliet spreekt tijdens een kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend over het thema: 'Emoties en geloof'. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee en de ochtend duurt tot ongeveer 11:30 uur.

Lezing
20:00, Dussen, De Dussenaar. Lezing van Henk Murraij. Hij is pelgrim, levensontdekker en debuterend romanschrijver. Met 'Durven Zijn' publiceert hij een verhaal dat tegen de stroom ingaat, maar tegelijkertijd herkenbaar is voor iedereen. De onzekerheid hoe anderen je zien, voorkomt vaak dat je durft te zijn. In zijn debuutverhaal laat Murraij zien dat dat anders kan, 'want alles gaat zoals het gaat, ook al is dat anders.' Murraij liep in 2016 een pelgrimstocht vanaf Hedel, zijn woonplaats, naar Finisterre in Spanje. Inloop in De Dussenaar vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Gezellige bingoavond in de kantine van NOAD'32.

Rikken
20:00, Eethen, GDC. Gezellig potje rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Session Americana
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Session Americana speelt in Xinix Rootscafé. Het uit Boston afkomstige Session Americana is naar eigen zeggen een rockband in een theekopje of een folk band in een whiskyfles. Met haar tijdloze mix van americana en folk maakt het zeskoppige collectief al bijna vijftien jaar met veel plezier puur ambachtelijke muziek. Entree bedraagt 15 euro, leden betalen 12,50 euro.

zaterdag 14 april

Rommelmarkt
9:00, Werkendam, christelijke gereformeerde kerk. Jaarlijkse rommelmarkt met zowel nieuwe als tweedehands spullen, boeken, speelgoed, eten en drinken. Bezoekers kunnen ook hun auto laten wassen. Verder zullen er diverse leuke activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen. Daarnaast zal er een veiling georganiseerd. De opbrengst gaat naar Stichting Schreeuw om Leven.

Italiaanse avond
18:00, Almkerk, De Pomp. Culinaire avond, die in het teken staat van Italië. De bedoeling is dat er vanaf uiterlijk 18:00 uur gewerkt kan worden aan de eigen maaltijd, oftewel een soort workshop Italiaans koken. Opgeven kan via opgave@depomp.com of 06-12811195. De kosten zijn 4 euro p.p.

Benefietconcert
19:30, Gorinchem, Grote Kerk. Benefietconcert voor pastoraal diaconaal centrum De Herberg in Oosterbeek, uitgevoerd door de koren Looft den Heer uit Notter en Chr. Gem. Drechtstedenkoor Praise Him uit Dordrecht onder leiding van Jan Quintus Zwart. Naast de genoemde koren leveren Marjolein de Wit (fluit), Ronald IJmker (orgel) en Martin Zonnenberg (vleugel) een belangrijke bijdrage. De deuren van de kerk zijn open vanaf 19:00 uur.

Tienerfriendsavond
20:00, Sleeuwijk, Friendship. Tienerfriendsavond voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Vol leuke spellen, spetterende activiteiten en spannende opdrachten. Daarnaast gaan de aanwezigen zoals gebruikelijk met een thema uit de bijbel aan de slag. De Friendship is een jongerencentrum gevestigd op een voormalig binnenvaartschip. Het schip ligt op het terrein van firma Dalm, Hoef 15 in Sleeuwijk.

Voorjaarsconcert
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Mannenkoor Zanglust uit Sleeuwijk o.l.v. dirigent Jaap Kwakkel geeft een voorjaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk. Als gastkoor is uitgenodigd Dameskoor Con Discrezione uit Arkel o.l.v. dirigent Marilou Krouwel. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Toegangsprijs bedraagt 10 euro, consumptie inbegrepen.

Concertavond bij ONS
20:00, Nieuwendijk, ONS Huis. Fanfare Overwinning Na Strijd (ONS) organiseert een concertavond in ONS Huis. Te gast zijn twee harmonieorkesten, die beide één ding met fanfare ONS gemeen hebben, namelijk de dirigent. Een dirigent is onmisbaar om als orkest goed samen muziek te kunnen maken. Dat is vorig jaar al gebleken bij het topevenement Maestro Nieuwendijk. Toen zat ze in de jury, maar tijdens het aanstaande concert hanteert de Nieuwendijkse dirigente Anneke Konings-Kros zelf de baton. En dat dus drie keer achter elkaar. Als eerste orkest zal optreden de Orthense Harmonie uit Den Bosch. Het orkest bestaat uit ongeveer 45 muzikanten, en is een sociaal culturele muziekvereniging. De harmonie is in 1927 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van een ca. 70 leden in de leeftijd tussen 8 en 80 jaar. Naast muzikaliteit, staan plezier en gezelligheid, hoog in het Orthens vaandel. Daarna is het de beurt aan Harmonie Sint Willibrordus uit Diessen. De vereniging bestaat meer dan 120 jaar en is begonnen als fanfare. Later heeft een omzetting plaatsgevonden naar een harmonieorkest, en uiteindelijk uitgebreid met een slagwerkgroep. Tot slot zal uiteraard de Nieuwendijkse fanfare ONS de muzikale avond besluiten. De zaal gaat open om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Dansen voor Roparun
21:00, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Het pinksterweekend komt in zicht en dat betekent dat de Roparun er weer aan komt. In dat weekend vertrekt Team Almkerk naar Hamburg. De acht lopers zullen onder begeleiding van vier fietsers in ruim twee dagen de afstand naar Rotterdam afleggen. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel heeft het team veel sponsors geworven en zijn in de afgelopen maanden diverse evenementen georganiseerd. Het laatste evenement voor het pinksterweekend is de 70's 80's party in 't Wapen van Emmickhoven in Almkerk. DJ Bert de Kapper brengt het publiek met zijn muziek terug naar die 'goede oude tijd'. Leeftijd: 18+. Entree: 20 euro (all inclusive).

zondag 15 april

Clubkampioenschappen Inion
9:00, Oudheusden, sporthal De Kubus. Clubkampioenschappen van Inion. In de ochtend mogen de recreanten hun oefeningen laten zien. Voor de allerjongsten (de kleutergym) is er een aangepast programma. Ze doen ook hun oefeningen voor een jury, maar krijgen een andere waardering dan punten. Nadat alle oefeningen geweest zijn, zal de freerunning en springgroep een demonstratie geven. Rond 11:30 uur worden de diploma's, medailles en beker uitgereikt. In de middag, vanaf 13:00 uur komen de turnsters naar de zaal. Zij zullen de strijd met elkaar aangaan. De entree is tijdens de clubkampioenschappen gratis.

Wandeling voor ouders van overleden kind
13:00, Dordrecht, Biesbosch. De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) organiseert op zondag 15 april een wandeling door de Biesbosch voor ouders die hun kind zijn verloren. De vereniging OOK is een zelfhulporganisatie met ruim 1500 leden, verspreid over heel Nederland. De vereniging organiseert wandelingen, lezingen, workshops en bijeenkomsten in het teken van rouw, herkenning, troost en perspectief. De start is om 13.00 uur bij het Bezoekerscentrum Nationaal Park de Biesbosch aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht. Aanmelden kan via www.oudersoverledenkind.nl (niet verplicht).

Zondagmiddagwandeling
14:30, Heusden, Bezoekerscentrum. Een stadsgids vertrekt voor een wandeling door de vesting van Heusden. Deze route voert onder meer langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden. Onderweg vertelt de gids over de roerige historie van Heusden en wordt uitleg gegeven over het strategische belang van de vestingwerken. De wandeling is een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de mooie gevels. Deelname: 4,50 euro per persoon.

Literaire Liefdes
16:00, Woudrichem, De Teerkamer. Na het indrukwekkende optreden van Griet Op de Beeck vervolgt het 25-jarig Woerkums Literair Café het seizoen met Literaire Liefdes. Streekgenoten vertellen waarom hun favoriete boek een ommekeer in hun leven betekende. Ze lezen ook een stukje voor. Deze zondag zijn van de partij: Alexandra Egberts (viool), kunstverzamelaar Jan Verhoeven presenteert een boek ter ere van zijn 90ste verjaardag, VVD-lijsttrekker Inge Schuller, schooldirecteur d'Uylenborch en CDA-raadslid Wendy van Ooijen-van Breugel en de winnaars van de Gorcumse Literatuurprijs. Toegang is gratis.

maandag 16 april

Alzheimer Café Altena
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Iedere derde maandag van de maand vindt het Alzheimer Café Altena plaats. Deze keer komt een mantelzorger persoonlijke ervaringen vertellen: Hoe ga je om met het zorgen voor een naaste? Het Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Het programma begint om 19:30 uur, maar de koffie staat vanaf 19:00 uur klaar.

dinsdag 17 april

Rikken
19:30, Meeuwen, dorpshuis. Gezellig rikken in het dorpshuis. Inschrijven vanaf 19:00 uur.

Lezing
20:00, Heusden, Open Hof. Niemand minder dan geneeskundige Jan van Eijck komt bij de christelijke vrouwenvereniging De Ontmoeting in Heusden een lezing geven over 'De revolutionaire ontwikkelingen in de gezondheidszorg in de 19e en 20e eeuw'. Hij begint om 20:00 uur aan zijn interessante referaat in de Open Hof, Breestraat 10. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

woensdag 18 april

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren in het dorpshuis van Genderen.

Bingomiddag
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Trema Welzijn houdt een bingomiddag in de Nijenburcht, Koperwiek 51 in Rijswijk. Kosten: 3 euro voor vier rondes incl. koffie/thee.

Ladies Night
20:00, Almkerk, Hollywoud. Ladies Night met de film 'De Matchmaker'. Zoals altijd staan bij binnenkomst de welkomstdrankjes klaar en zijn er in de foyer allerlei leuke stands op het gebied van lifestyle en beauty te bezoeken. Voorafgaand aan de film zijn in de loterij mooie prijzen te winnen. Meer informatie en reserveren via 0183-307286 of www.hollywoud.nl.

donderdag 19 april

Lezing over wilde planten
20:00, Giessen, Fort Giessen. Margo van Beem van Vis à Vis Ontwerpers uit Woudrichem en bestuurslid bij Altenatuur geeft een boeiende lezing over wilde planten in de tuin. Van Beem is tuin- en landschapsinrichter en gespecialiseerd in ecologische beplantingen. Veel wilde planten spelen een belangrijke rol in de voortplanting en voedselvoorziening van vlinders en bijen. Van Beem geeft praktisch tips voor het inrichten van een vlinder- en insectenvriendelijke tuin. Entree is gratis.

Klassiek concert
20:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Klassiek concert door pianist Gerard Verweij uit Wijk en Aalburg en zangeres Rosetti van der Heijden uit Den Bosch. Zij spelen werken van o.a. Schubert, Bizet en Beethoven. Kaartjes voor het concert zijn van tevoren verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein of op de avond zelf. Ze kosten 5 euro per stuk, inclusief een kop koffie.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, hervormd jeugdcentrum De Bron. Tijdens deze Bijbel Open Avond gaat br. Jacques Brunt verder in de brief aan de gemeente van Efeze. Hoofdstuk 6:1-9. De aanwezigen zullen nadenken over het thema 'De zegen van gehoorzaamheid'.

Toerustingsavond
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Toerustingsavond met spreker Gor Khatchikyan. Hij sprak o.a. vorig jaar bij Opwekking. Gor is een voormalig asielzoeker uit Armenië en heeft een boeiend verhaal te vertellen. De zaal gaat open om 19:30 uur. Toegang is gratis, net als koffie, thee of fris.