Informatiemarkt over valpreventie

wijk en aalburg • De wijkverpleging van Aalburg organiseert op woensdag 18 april van 13:00 tot 16:30 uur een informatiemarkt over valpreventie. Het doel is om te laten zien en te laten ervaren wat er gedaan kan worden om vallen te voorkomen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals goed schoeisel, goed zicht, voldoende beweging en een veilige omgeving. Daarom zullen diverse partijen aanwezig zijn om hun steentje bij te dragen. Aanwezig zullen o.a. zijn een fysiotherapeut, apotheek Het Quadraat, een huisarts, podotherapie De Wit en schoenenspeciaalzaak Bronkhorst. De markt vindt plaats in d'Alburcht in Wijk en Aalburg. De informatiemarkt over valpreventie is tot stand gekomen door samenwerking tussen Zorgplein Maaswaarden, Buurtzorg en Thebe.


Gouden Green Key voor museum

werkendam • Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft net als in 2017 ook voor 2018 en 2019 weer de gouden Green Key gekregen. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunnen bezoekers zien dat een bedrijf er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat men net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het Biesbosch MuseumEiland doet bijvoorbeeld aan zelfzuivering van afvalwater via een wilgenfilter. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, rivierwaterkoeling en elektrisch aangedreven fluisterboten. De catering maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van biologische streekproducten.
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Het Green Key-certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau.

q www.greenkey.nl