Cursus 'Veilig fietsen met e-bike'

giessen • Bij Van Helden Tweewielers in Giessen wordt dinsdag 17 april weer de cursus 'Veilig fietsen met de e-bike' gegevens voor inwoners van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Veilig Verkeer Nederland, Van Helden Tweewielers en Trema Welzijn nemen de organisatie op zich. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Inloop is vanaf 13:30 uur, de cursus start om 14:00 uur. Aanmelden kan bij Van Helden Tweewielers via 0183-443527, info@helden2w.nl of via de Facebookpagina van Van Helden Tweewielers.


Gemeentebelangen komt bijeen

elshout • Gemeentebelangen Heusden organiseert op maandag 16 april een openbare agendabespreking. Tijdens deze bijeenkomst zullen de agenda's voor de informatievergaderingen van 18 en 19 april aan de orde komen. De bijeenkomst vindt plaats in d'n Elshof, Th. Rijkenstraat 10a in Elshout en begint om 20:00 uur.


Wandeling 'Verlies en verder'

wijk en aalburg • Verlies- en rouwbegeleider Rijma de Ruiter en uitvaartverzorger Corine de Jong organiseren donderdagavond 12 april een wandeling, waarbij aandacht is voor het omgaan met verlies. Tijdens de wandeling krijgen deelnemers overdenkingen mee voor onderweg en zal iets worden verteld over het thema. De wandeling zal niet langer dan 5 à 6 kilometer zijn, voor koffie en thee wordt gezorgd. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Startlocatie is de Kromme Nol, waar om 19:00 uur verzameld wordt. Vragen en aanmelden kan bij Rijma de Ruiter via info@verliesenherstel.nl of 06-25463729 en bij Corine de Jong via info@corinedejonguitvaart.nl en 06-26927051.


Brandweer wordt getoetst

werkendam • Het brandweerteam van Werkendam organiseert op zaterdag 14 april een vaardigheidstoets voor de collega's uit de regio Midden- en West-Brabant. In Werkendam wordt een provinciale 112-toets uitgezet. Dit wil zeggen dat de teams alle mogelijke meldingen kunnen verwachten. Zij moeten onder tijdsdruk het ongeval of de brand meester worden en de slachtoffers op een veilige manier zo snel mogelijk redden. Uit het Land van Heusden en Altena zal het team van post Giessen deelnemen om 13:50 uur. Toeschouwers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne van Werkendam aan de Raadhuislaan 17. Afgelopen zaterdag waren er brandweervaardigheidstoetsen in Genderen en Wijk en Aalburg.


Dodenherdenking

regio • Dodenherdenking vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 mei. In Wijk en Aalburg is er na een herdenkingsdienst in de Nederlands hervormde kerk en een stille tocht naar de begraafplaats Rusthof in Wijk en Aalburg. Daar vindt een plechtigheid plaats bij het massagraf. Mensen die bloemen of een krans willen leggen kunnen contact opnemen via corne@beek.nl.

Woudrichem

In Woudrichem begint het programma om 18:45 uur in de hervormde kerk. Rond 19:30 uur is er een stille tocht naar het gedenkteken bij het gemeentehuis, om 20:00 uur gevolgd door twee minuten stilte.