'Meer aandacht voor gratis museum'

regio • De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan meer doen om de mogelijkheden voor gratis bezoek aan musea in Altena onder de aandacht te brengen. De gemeenten bieden nu al een regeling voor minima, waarbij 165 euro per gezinslid per jaar beschikbaar wordt gesteld voor sociale en culturele activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen in de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool via het project Museumschatjes gratis een bezoek brengen aan het BiesboschMuseumEiland in Werkendam en aan het Visserijmuseum in Woudrichem. Ook via een Museumkaart kan gratis een bezoek worden gebracht aan het BiesboschMuseumEiland. De aanschaf van een Museumkaart kost voor volwassenen 59,90 euro en voor kinderen 32,45 euro. De kaart is één jaar geldig. In een nieuwe cultuurvisie voor de gemeente Altena wordt bekeken of er meer mogelijkheden voor gratis museumbezoek kunnen worden opgenomen. In november nam de Werkendamse gemeenteraad een motie aan om te onderzoeken wat de kosten zouden zijn om alle inwoners van Altena gratis toegang te geven tot de musea in het gebied. In de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn vijf musea. Hiervan zijn twee musea gratis toegankelijk. Drie musea vragen een entreeprijs. Eén museum ontvangt een gemeentelijke subsidie.


Zorgaanbieder in lege lokalen

hank • Stichting de Vlinder Activiteitencentrum wil graag de lege lokalen in de campus in Hank betrekken. De stichting is een startende partij en is sinds 1 januari geregistreerd als zorgaanbieder in de regio Dongemond. "Door het verhuren van de lokalen wordt de leegstand opgelost en is er vernieuwende dagbesteding in Hank", aldus burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De dagbesteding bestaat uit activiteiten voor ouderen met een beperking en wajongers. Om de lokalen gebruiksklaar te maken dient er het een en ander verbouwd te worden. Totale kosten: ruim 19.000 euro.


Burgemeester De Boer in het gips

werkendam • Burgemeester Yves de Boer van Werkendam is de komende weken, zoals hij het zelf op Twitter uitdrukte, 'wat minder mobiel', omdat hij met zijn rechterbeen in het gips zit vanwege een gescheurde kuitspier. Het gips dat er nu omheen zit is bedoeld om de pees en de spier weer aan elkaar te laten groeien. De Boer gaat volgende week donderdag naar het ziekenhuis voor loopgips en hoopt met behulp van een fysiotherapeut snel met zijn revalidatie te kunnen starten. Tot die tijd verplaatst hij zich met een rolstoel en krukken. "Onhandig", aldus de burgemeester. "Maar het maakt het werk niet onmogelijk." Al met al is hij zo'n twee tot drie maanden zoet met zijn blessure.