donderdag 5 april

Toerustingsavond
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Deze avond komt Arie de Rover voor de derde keer. Zaal open om 19:30 uur. Koffie, thee of fris gratis.

Burn-out voor Beginners
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. De Vlaamse cabaretier Arnout Van den Bossche speelt de show 'Burn-out voor Beginners' in Kasteel Dussen. Een hilarisch en herkenbare humorvoorstelling over de ellende op het werk. Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kom dan zeker kijken. De Vlaamse cabaretier keert terug naar de tijd dat hij als ingenieur werkte in het bedrijfsleven. Met zijn herkenbare grafieken en schema's staat hij stil bij de absurde situaties daar, die ook voor hem dagelijkse kost waren. Een voorstelling uit het leven gegrepen, verrassend herkenbaar en lachen van begin tot einde. Entree is 15 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl of 06-22150247.

Maas!
20:00, Woudrichem, De Teerkamer. Nieuwe editie van Maas!, een programma vol interviews, live muziek, humor, discussie en debat met als rode draad de vesting van Woudrichem. Deze avond zit weer boordevol interessante wetenswaardigheden en onthullingen. Naast de vaste rubrieken zoals 'nieuwe ondernemers in de vesting', zal het onder meer gaan over de veelbesproken toekomst van gebouw De Veste. De Teerkamer opent om 19:30 uur, entree is gratis.

'Deruit'
20:00, Sleeuwijk, 't Zand 28. Toneel Entree uit Sleeuwijk presenteert: 'Deruit'. Een toneeluitvoering van de hand van regisseur Siebe de Vries. Verhaallijn: Het is een drukke avond in restaurant Deruit. Alle tafeltjes zitten vol met mensen die er, elk om een eigen reden, komen dineren. Deruit vertelt vijf verschillende verhalen over het dinerende publiek. Er zijn meerdere speeldata in april. Tickets zijn te koop op de website. www.toneelentree.nl

vrijdag 6 april

Koffieochtend
10:00, Woudrichem, DOCK 60. Koffieochtend in DOCK 60, een laagdrempelige ontmoetingsplaats en winkel met een sociaal karakter. Koffie met wat lekkers staat klaar.

Tweedehandskledingbeurs
10:00, Veen, Vermatrac. Tot 19:00 uur tweedehandskledingbeurs met dames-, heren- en kinderkleding, maar ook met aanverwante artikelen zoals schoenen, tassen en hoeden. De opbrengst is voor het evangelisatie werk van de ger. gem in Tilburg.

Lentemarkt
16:00, Dussen, hervormde kerk. Tot 20:00 uur lentemarkt bij de hervormde kerk aan de Zuideveldlaan in Dussen. Er zijn mooie violen te koop en vers gerookte vacuüm verpakte makreel. Een boekenkraam is aanwezig en een kraam met allerlei leuke snuisterijen. Ook kunnen bezoekers enveloppen en is er soep, broodjes, friet en snacks verkrijgbaar. De opbrengst is voor de kerk.

Bingo
20:00, Giessen, GRC 14. Bingo bij voetbalvereniging GRC 14. De kantine aan de Karbogerd is open om 19:00 uur. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Gezellig potje rikken in de kantine van NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Kampvuuravond
20:00, Woudrichem, Jan Spieringweg. Kampvuuravond in Woudrichem, aan de Jan Spieringweg 9. Alle mannen tussen de 12 en 99 zijn welkom. Deze avond zal Erik Brinkman een stukje van zijn leven delen. Ook is er gelegenheid om na te praten en elkaar meer te leren kennen. Graag opgeven via mariusvdn@gmail.com in verband met catering, maar ook zonder opgave is iedere man welkom.

zaterdag 7 april

Rommelmarkt en tweedehandskledingmarkt
10:30, Almkerk, De Voorhof. De gereformeerde kerk vrijgemaakt organiseert een rommelmarkt in combinatie met een tweedehandskledingmarkt. Tevens zijn er leuke kinderactiviteiten en is er de mogelijkheid tot het nuttigen van allerlei lekkers. De markt wordt tot 15:00 in De Voorhof, Voorstraat 7 in Almkerk.

Wijnproeverij
14:00, Werkendam, Los Sueños de Lo Capitán. Bij Los Sueños de Lo Capitán aan de Vierlinghstraat 51c in Werkendam wordt een unieke wijnproeverij gehouden met zelfstandige wijnimporteurs, die wijn importeren van onafhankelijke wijnboeren. Zij laten je graag hun Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen proeven met begeleidende kazen en delicatessen. Ook wijnmaakster Valérie Beyer van Domaine Emile Beyer uit de Elzas is aanwezig en zal veel kunnen vertellen over het bijzondere assortiment. Toegang is gratis, maar aanmelden via Facebook is gewenst: www.facebook.com/LosSuenosdelocapitan/.

Expositie Willem Hussem
15:00, Woudrichem, Galerie Des Amis. Opening van de expositie van olieverven en tekeningen van Willem Hussem, tot en met 6 mei te zien bij Galerie Des Amis aan de Landpoortstraat 1 in Woudrichem. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur en op afspraak.

D'n Aelse dorpsquiz
19:00, Andel, showroom Van Willegen. Tweede editie van D'n Aelse dorpsquiz, met 27 teams en ongeveer 400 deelnemers. De teamcaptains worden verzocht om bij de showroom van van Willegen om exact 19:00 uur het quizpakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 96 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Om uiterlijk 23:30 uur moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains. De werkgroep heeft daarna drie weken de tijd om de vragen na te kijken. De prijsuitreiking met feestavond wordt gehouden in de feesttent bij de Romboutstoren tijdens de feestweek op zaterdagavond 28 april.

Concert Excelsior
19:30, Genderen, gereformeerde kerk. Muziekvereniging Excelsior ontvangt de Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit 's-Gravenmoer voor een gevarieerde concertavond. De avond wordt geopend door Crescendo, dan volgt fanfare Excelsior en de avond wordt afgesloten door de slagwerkgroep van Excelsior. Toegang is gratis.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Een potje poolen, tafeltennissen of tafelvoetballen in De Pomp. Ook kunnen bezoekers spelen op één van de vele spelcomputers of met vrienden gamen via het pc-netwerk. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om een bord of kaartspel uit de kast te pakken.

Wolfgang Seifen op orgel
20:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Wereldvermaarde Berlijnse orgelvirtuoos en improvisator Wolfgang Seifen speelt aantrekkelijk programma. Improvisaties over geestelijke liederen en bekende klassieke thema's. Ruimte voor samenzang. Videoschermen in de kerk. Na afloop koffie in d'n Ontmoeting. Entree: 10 euro. Meer informatie bij Celis Dekker: 0183-401469 of adadekker@kpnmail.nl
www.wolfgangseifen.de

WC Experience in Hank
21:00, Hank, 't Uivernest. WC Experience: nummers van internationale allure voorzien van een Brabantse onzintekst. Hoog rockgehalte, polka's en inhakers. Groot elektrisch optreden dat leidt tot een groot feest. Tickets zijn verkrijgbaar bij 't Uivernest, Quist Geertruidenberg, De Posterij Raamsdonkveer, José Haarmode of aan de deur. Telefonisch reserveren kan ook: 06-24403205.
www.uivernesthank.nl

zondag 8 april

Voorjaarsconcert
14:00, Vlijmen, Caleidoscoop. Harmonie De Eendracht Heusden organiseert een voorjaarsconcert. Zangeres Wendy Kimenai verleent haar medewerking aan het programma van Harmonie Heusden, waarbij een aantal bekende nummers voorbijkomen. Tevens zorgen het Senioren Orkes Uden en Zeemanskoor Deining als gastverenigingen eveneens voor twee wervelende optredens. Het concert start om 14:00 uur, de zaal is open vanaf 13:45 uur. De toegang is gratis.

Jeugddienst
18:00, Woudrichem, Nederlands hervormde kerk. Jeugddienst met Willem Koudijs als spreker. Hij spreekt over het thema 'Durf je het aan?'. De dienst zal muzikaal begeleid worden door de band Inspiration.

Jeugddienst
18:30, Genderen, hervormde kerk. Jeugddienst met als thema 'twijfels'. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door UP2YOU. Dominee L. de Haan zal deze dienst voorgaan.

dinsdag 10 april

Repair Café
9:30, Almkerk, kringloopcentrum. Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Trema Welzijn samen met en in Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar.

Lezing over watersnood
10:00, Heusden, Seniorensociëteit. Kees Osseweijer maakte als zevenjarig jongetje in 1953 de Watersnoodramp mee op het eiland Goeree-Overvlakkee. De lezing die deze Gorcumer deze ochtend houdt bij de Open 50+ Sociëteit van de Vereniging Senioren Heusden gaat over de oorzaak en gevolgen van deze ramp. Iedereen mag naar hem komen luisteren. De leden betalen 2,50 euro entree, inclusief twee kopjes koffie. Buitenstaanders zijn één euro meer kwijt. Frappant detail: Jan van de Merwe, voorzitter van Senioren Heusden, maakte zelf als dertienjarige de Watersnoodramp mee op het Eiland van Dordt.

Lezing
20:00, Genderen, gereformeerde kerk. Michiel van Diggelen geeft op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als onderwerp 'De exodus van Hendrik Peter Scholte', de titel ook van een recent verschenen historische roman van zijn hand. Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden bedraagt 4 euro.

donderdag 12 april

Zingen voor Israël
20:00, Genderen, gereformeerde kerk. Stichting Christenen voor Israël te Nijkerk organiseert een koor- en samenzangavond in Genderen. Vanaf 19:45 uur zal er al samenzang zijn. Muzikale medewerking wordt verleend door twee koren uit het Land van Heusden en Altena: Gospelkoor Barechja uit Andel (onder leiding van Martin de Jong) en Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk (onder leiding van Johan den Hoedt). Rob Dommisse begeleidt het gospelkoor op piano. Henk Teuling zal zowel piano als orgel spelen bij de begeleiding van het mannenkoor en de begeleiding van de samenzang. Naast koorzang zal er namelijk ook veel samenzang zijn. Lianne Versteeg-den Dekker bespeelt hierbij de trompet. De avond wordt geopend door ds. A. W.W. de Ruiter. Ds. Kees van Velzen zal een meditatie houden.

vrijdag 13 april

Emoties en geloof
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Surel van der Vliet spreekt tijdens een kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend over het thema: 'Emoties en geloof'. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee en de ochtend duurt tot ongeveer 11:30 uur.

Lezing
20:00, Dussen, De Dussenaar. Lezing van Henk Murraij. Hij is pelgrim, levensontdekker en debuterend romanschrijver. Met 'Durven Zijn' publiceert hij een verhaal dat tegen de stroom ingaat, maar tegelijkertijd herkenbaar is voor iedereen. De onzekerheid hoe anderen je zien, voorkomt vaak dat je durft te zijn. In zijn debuutverhaal laat Murraij zien dat dat anders kan, 'want alles gaat zoals het gaat, ook al is dat anders.' Murraij liep in 2016 een pelgrimstocht vanaf Hedel, zijn woonplaats, naar Finisterre in Spanje. Inloop in De Dussenaar vanaf 19:30 uur.

zaterdag 14 april

Rommelmarkt
9:00, Werkendam, christelijke gereformeerde kerk. Jaarlijkse rommelmarkt met zowel nieuwe als tweedehands spullen, boeken, speelgoed, eten en drinken. Bezoekers kunnen ook hun auto laten wassen. Verder zullen er diverse leuke activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen. Daarnaast zal er een veiling georganiseerd. De opbrengst gaat naar Stichting Schreeuw om Leven.

Voorjaarsconcert
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Mannenkoor Zanglust uit Sleeuwijk o.l.v. dirigent Jaap Kwakkel geeft een voorjaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk. Als gastkoor is uitgenodigd Dameskoor Con Discrezione uit Arkel o.l.v. dirigent Marilou Krouwel. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Toegangsprijs bedraagt 10 euro, consumptie inbegrepen.

maandag 16 april

Alzheimer Café Altena
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Iedere derde maandag van de maand vindt het Alzheimer Café Altena plaats. Deze keer komt een mantelzorger persoonlijke ervaringen vertellen: Hoe ga je om met het zorgen voor een naaste? Het Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Het programma begint om 19:30 uur, maar de koffie staat vanaf 19:00 uur klaar.