Ruim 2600 euro voor Reumafonds

wijk en aalburg • Het Reumafonds heeft tijdens de landelijke collecteweek 2663,88 euro opgehaald in Wijk en Aalburg. Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.

q www.reumafonds.nl


Tekenlessen voor kinderen

sleeuwijk • Kindercoach Karin Bezemer van ViaCrea uit Sleeuwijk organiseert in april en mei teken- en schilderlessen voor kinderen. De lessen zijn speciaal voor kinderen in groep 5 tot en met 8 die graag willen leren om met meer zelfvertrouwen en plezier nieuwe uitdagingen aan te gaan. Al tekenend en schilderend is er aandacht voor de creatieve en persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

q www.viacrea.nl


Info over financiën en mantelzorg

almkerk • Trema mantelzorgondersteuning organiseert op donderdag 19 april een informatiebijeenkomst over verschillende financiële regelingen, waar een mantelzorger rekening mee dient te houden, maar ook waarvan hij of zij kan profiteren. Deze toegankelijke en overzichtelijke uitleg wordt gegeven door Freke Schoemaker van Mezzo. Na de avond hebben de deelnemers een idee van welke regelingen ze gebruik kunnen maken en waar ze op moeten te letten. Daarnaast zijn deelnemers in staat om beslagen ten ijs een gesprek te voeren met (financiële) instanties. Aan het einde van bijeenkomst krijgen de deelnemers een financieel zakboekje mee naar huis. De avond wordt gehouden in Het Verlaat in Almkerk en begint om 20:00 uur. Opgeven vóór 16 april via 0183-408444 of receptie@trema.org.


27 teams bij Aelse dorpsquiz

andel • Na het succes van vorig jaar doen dit jaar maar liefst 27 teams en in totaal 400 mensen mee aan de Aelse dorpsquiz. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Juliana. Zij hebben een werkgroep samen gesteld met enthousiaste Andelnaren en enkele afgevaardigden uit het bestuur. Deze tweede editie van de quiz zal plaatsvinden op zaterdag 7 april. De teamcaptains worden verzocht om bij de showroom van Van Willegen om exact 19:00 uur het quizpakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 96 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Om uiterlijk 23:30 uur moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains. De werkgroep heeft daarna drie weken de tijd om de vragen na te kijken. De prijsuitreiking met feestavond wordt gehouden in de feesttent tijdens de feestweek op zaterdag 28 april.