donderdag 15 maart

Risicoanalyse en waardecreatie
18:30-21:30, Gorinchem. Van Ekeren Kuiper/ BoVeKo. Hoe creëer je waarde aan de continuïteit van je onderneming? Netwerkbijeenkomst voor ondernemers van het Ondernemers Netwerk OC-G.nl uit voor een netwerkbijeenkomst over mogelijke gebeurtenissen die schade kunnen veroorzaken en de impact van de schade op de financiële situatie en continuïteit van de onderneming. Dat gaat verder dan het afsluiten van (bedrijfs)verzekeringen. Aanmelden via info@oc-b.nl of
www.oc-g.nl

Lezing Frans Kapteijns
19:30, Oudheusden, bibliotheek. Vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten, Frans Kapteijns, geeft lezing over Invasieve Exoten. Dat zijn dieren, planten en micro-organismen, die door menselijk handelen in een nieuw gebied komen en door vestiging en verspreiding schade kunnen veroorzaken. De meest bekende is de Japanse Duizendknoop. Entree: 5 euro voor leden van de bibliotheek, 7,50 euro voor niet-leden. Reserveren: info@bibliotheekheusden.nl

Voorjaarsbingo
20:00, Werkendam, gebouw buurtvereniging havenstraat. Ingang via Hofje. Voorjaarsbingo met mooie geldprijzen. Georganiseerd door Verenigde Zangers.

Jong Talent in Dussen
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Negen jonge veelbelovende studenten van YMA, het conservatorium van Tilburg spelen viool, piano, zang, harp en hoorn. O.a. werken van Tchaikovsky, Brahms, Vivaldi, Mozart en Pergolesi. Entree 10 euro incl. koffie/thee bij binnenkomst. Reserveren via: 06-22150247 of:
www.kasteel-dussen.nl

Verhalentafel Muzikaal
20:00, Heusden, Gouveneurshuis. 'Ontmoeting met componisten'. M.m.v. Olga Franssen en Ron van der Most. Toegang gratis, consumpties voor eigen rekening.

Mannenavond met Tomb Raider
20:40, Almkerk, Hollywoud. Avontuurlijke actieavond 'Tomb Raider' 3D. Deze film bezoeken mannen natuurlijk met hun maten. Een biertje en een snack horen daarbij. Meer informatie:
www.hollywoud.nl

vrijdag 16 maart

Meidenavond
18:00, Sleeuwijk, Friendship. Eerste meidenavond aan boord van de Friendship. De avond begint met een gezellige high tea, gevolgd door een kledingruil.

Tweedehands kledingbeurs
18:30-21:00, Wijk en Aalburg, gebouw Rehoboth. Ook op zaterdag van 9:00 tot 14:00 uur. Dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en accessoires. Opbrengst voor Stichting Schreeuw om Leven en Stichting Chavah, een leer- en leefhuis voor jonge tienermoeders. Met koffiehoek en speelhoek voor de kinderen. Tevens verkoop van taarten, cakes en snoeprollen.

Bingo
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis Teratina. De zaal is open om 19:00 uur het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting. De opbrengst van de verloting is voor een AED.

Toneel in Veen
20:00, Veen, dorpshuis. 'De verloofde van mijn vrouw', door Oranjevereniging Prinses Margriet. Entree: 4 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Reserveren: 0416-693689 of 06-15237214.

Rikken bij NOAD'32
20:00, Wijk en Aalburg. Gezellig potje rikken in de kantine. Inschrijven vanaf 19.30 uur.

Bingo in Eethen
20:00, Eethe, dorpshuis Teratina. Zaal open om 19:00 uur. De ballen gaan om 20.00 uur rollen. Mooie geldprijzen en in de pauze een verloting.

zaterdag 17 maart

Tweedehands kledingbeurs
9:00-14:00, Wijk en Aalburg, gebouw Rehoboth. Dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en accessoires. Opbrengst voor Stichting Schreeuw om Leven en Stichting Chavah, een leer- en leefhuis voor jonge tienermoeders. Met koffiehoek en speelhoek voor de kinderen. Tevens verkoop van taarten, cakes en snoeprollen.

Fancy fair en open huis
10:00, Wijk en Aalburg, Fresiastraat. De woonvoorziening aan de Fresiastraat in Wijk en Aalburg opent tot 14:00 uur de deuren voor publiek. Tevens wordt er ten bate van de bewoners een fancy fair georganiseerd. Er is een rad van fortuin met mooie prijzen en er zijn ook kaarten en woonaccessoires te koop die door de bewoners zelf zijn gemaakt. Ook is er zelf gemaakte appelmoes en stoofperen en natuurlijk koffie of thee met gebak.

Op de fiets door het Munnikenland
13:00-15:00, Poederoijen, Grote parkeerplaats Wakkere Dijk. Neem je fiets mee. Trek laarzen of stevige schoenen aan, voor de momenten dat je van de fietst stapt en een stukje de natuur in loopt. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen. Betalen: contant bij de gids Geschikt voor mindervaliden met een scootmobiel (rolstoel is te langzaam). Honden niet toegestaan. Meer informatie:
www.staatsbosbeheer.nl

Toneel in Veen
20:00, Veen, dorpshuis. 'De verloofde van mijn vrouw', door Oranjevereniging Prinses Margriet. Entree: 4 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Reserveren: 0416-693689 of 06-15237214.

Toneel in Elshout
20:00, Elshout, 't Rad van Elshout. Toneelvereniging Zoeklicht brengt de komedie 'Wie van de Drie' van Carl Slotboom. Met veel hilarische situaties en verwikkelingen. Entree: 7,50 euro incl. pauzedrankje. Reserveren: 0416-375710 of:
www.toneelvereniging-zoeklicht.nl

Voorjaarsconcert
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. The Martin Mans Formation geeft een voorjaarsconcert, als extraatje treedt ook het gezelschap Voice op. Dit jongerenkoor staat onder leiding van Martin Mans. Wim de Penning neemt plaats achter het orgel, Mark Brandwijk bespeelt de vleugel en Jantine Kalkman is met trompet ook weer aanwezig. Kaarten kosten 10 euro persoon, ze zijn te koop bij de voorverkoopadressen: slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg en kantoor- en boekhandel 't Schrijvertje in Veen. Tickets reserveren kan ook bij Ans van Bergeijk via 0416-691970 of cvbwijk@aol.nl en bij Nico van Bergeijk via 0416-692932 of nicovanbergeijk@ziggo.nl. De opbrengst van het voorjaarsconcert is bestemd voor De Burg en de werkgroep Bulgarije.

'Familie'
20:00, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Theatergroep YrroS! speelt haar nieuwe jaarproductie 'Familie' in Almkerk, naar een script van Maria Goos. Het stuk - bomvol familietaferelen - speelt zich af in een Zwitsers chalet. Oud zeer, verborgen geheimen en een flinke dosis onvermogen leiden in 'Familie' in eerste instantie tot komische scenes. In de loop van het stuk komt alles zo dichtbij, dat de lach ook gaat schuren vanwege de herkenbaarheid. Spelers: Lida Hagenaars, Jos Huibers, Tom Manussen, Julia Rubingh, Eric Schopman, Jacky van der Vleuten. 'Familie' staat onder regie van Geert Niland. Er zijn meerdere speeldata. Kaarten zijn te koop op de website van YrroS!. www.yrrostheater.com

Collegium Altena
20:00, Sleeuwijk, Sleewijks kerkje. Passieconcert. 'De Zeven Kruiswoorden' van Joseph Hayden uit het ontroerende werk 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuz', in de Duitse versie. Koorgedeelten afgewisseld door een kwartet met vocale solisten, ondersteund door instrumentale muziek. De oorspronkelijke tekst uit de evangeliën wordt voorgelezen en daarbij worden schilderijen geprojecteerd uit het Dordts museum. Collegium Altena staat onder leiding van Anneke Huitink uit Wassenaar. Kaarten (á 7,50 euro) reserveren via: 0183-636835 of:
www.collegiumaltena.nl

Griet Op de Beeck
20:30, Woudrichem, Martinuskerk. Finale van de Boekenweek met Woerkums Literair Café. De Vlaamse sterauteur Griet Op de Beeck over o.a. 'Kom hier dat ik U kus', 'Vele hemels boven de zevende' en 'Het beste wat we hebben'. Entree: 17 euro incl. koffie/thee. Donateurs vrij entree. Kruiden & Jasmijn en ''t Oude Raedthuys serveren om 18:00 uur een feestmenu ter ere van 25 jaar WLC. Reserveren is gewenst en kan bij Nolda Egberts, woerkumsliteraircafe@outlook.com

zondag 18 maart

Toneel in Elshout
20:00, Elshout, 't Rad van Elshout. Toneelvereniging Zoeklicht brengt de komedie 'Wie van de Drie' van Carl Slotboom. Met veel hilarische situaties en verwikkelingen. Entree: 7,50 euro incl. pauzedrankje. Reserveren: 0416-375710 of:
www.toneelvereniging-zoeklicht.nl

Jeugdtheater
14:00, Gorinchem, Theater Periscoop. Witte Raad, De sterke verhalen van Thor, jeugdvoorstelling. Gebaseerd op verhalen uit de Noorse mythologie en onnavolgbaar verteld met behulp van heel veel liedjes van de Beatles. Een feest van herkenning voor opa en oma, grappig en ontroerend voor papa en mama en spannend en leerzaam voor de kinderen. Entree: 10 euro incl. ranja en wat lekkers. Reserveren: 0183-690022 of
www.peeriscoop.nl

Music & Spoken Word
14:00, Nieuwendijk, Xinix. Vierde Music & Spoken Word-middag in poppodium Xinix in Nieuwendijk. De deelnemende artiesten zijn Bertha de Bruin, Inge Sanders, Johan Roodnat, Ingrid Hoogendoorn en Dave Bouw. De muzikanten zijn troubadour Bertan van der Veer, Matthijs Snoek (gitaarfluisteraar) en Perl & Spicy (country en western). Presentatie: Marcel Vaandrager. De toegang is gratis én iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een bon voor een gratis drankje.

'Familie'
14:30, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Theatergroep YrroS! speelt haar nieuwe jaarproductie 'Familie' in Almkerk, naar een script van Maria Goos. Het stuk - bomvol familietaferelen - speelt zich af in een Zwitsers chalet. Oud zeer, verborgen geheimen en een flinke dosis onvermogen leiden in 'Familie' in eerste instantie tot komische scenes. In de loop van het stuk komt alles zo dichtbij, dat de lach ook gaat schuren vanwege de herkenbaarheid. Spelers: Lida Hagenaars, Jos Huibers, Tom Manussen, Julia Rubingh, Eric Schopman, Jacky van der Vleuten. 'Familie' staat onder regie van Geert Niland. Er zijn meerdere speeldata. Kaarten zijn te koop op de website van YrroS!. www.yrrostheater.com

Jeugddienst Andel
18:30, Andel, gereformeerde kerk De Voorhof. Thema: 'Dare to believe'. Spreker: Pal Balogh. Band: Marco van der Pol & Band.

Themadienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Themadienst met als thema 'Ik kniel bij Golgotha'. Voorganger is ds. R.A. Wouda uit Nieuwendijk. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Kerkkoor Genderen onder leiding van dirigent Liesbeth Coppens. Muzikale begeleiding op orgel en piano: Henk Teuling.

maandag 19 maart

Ruilavond
19:30, Almkerk, Het Verlaat. Postzegelvereniging Altena houdt weer een ruilavond in Almkerk.

dinsdag 20 maart

Inloopochtend stomadragers
10:00-12:00, Gorinchem, wijkgebouw De Heul. Georganiseerd door stomaverpleegkundigen Airis Fakirmohamed en Miranda Keijzer van het Beatrixziekenhuis en de Nederlandse Stomavereniging. Bezoekers kunnen in ontspannen sfeer lotgenoten ontmoeten en van gedachten wisselen over het leven met een stoma. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Meer informatie bij Arie van Noordenne: 06-51296539.

Rikken
19:30, Meeuwen, dorpshuis. Gezellig rikken in het dorpshuis. Inschrijven vanaf 19:00 uur.

Studieseminar Gerard Krol
20:00, Werkendam, Maranathakerk. Ds. Gerard Krol, PKN predikant in Geldermalsen en bestuurslid van Christenen voor Israël over 'De betekenis van de Tempel in Gods plan'. Toegang gratis.

woensdag 21 maart

Verkoopmiddag
13:30-16:30, Wijk en Aalburg, gebouw Rehoboth. Verkoopmiddag van Comité Maaslanden van Stichting Ontmoeting. Met Yannick's Fashion dames- en kinderkleding, Kousenboetiek De Oude Koffer, Betan Textiel met linnen- en ondergoed, TB Modeaccessoires met tassen, hoeden, sjaals en sieraden en Gentle Kids Kindermode. Verder zijn er mooie fotokaarten en Aloë Vera Producten te koop. Voor de kinderen is er een snoepgrabbelton. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Stichting Ontmoeting, die hulp verleent aan jong en oude in nood: dak- en thuislozenzorg, probleemjongeren etc.
www.ontmoeting.org

Bingomiddag
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Trema Welzijn organiseert een bingomiddag. Kosten bedragen 3 euro voor vier rondes inclusief koffie of thee.

Ledenbijeenkomst
14:30, Andel, De Schutskooi. Maandelijkse ledenbijeenkomst van de PCOB afdeling Andel. Teus van Tilborg komt aan de hand van oude kaarten en foto's vertellen over de ontwikkeling van een klein naar een groot dorp. Ook niet-leden zijn welkom.

Bach viert verjaardag
19:30, Wij en Aalburg, oude kerkje (ingang Schoolstraat). Johan Sebastiaan Bach is 333 jaar geleden geboren. 20 musici spelen Bach op orgel, spinet, blokfluit, gitaar, dwarsfluit, fagot, cello viool, draailier, koper en met de stem. Van professionals tot jeugd. Toegang is gratis, wel een collecte. Aanmelden kan via facebookpagina @oudekerkaalburg.

Zingende dierenarts
19:30, Heusden, Open Hof. De zingende oud-dierenarts Rinus Rasenberg uit Drimmelen treedt op bij het Nut in de gemeente Heusden. Zijn agrarisch cabaretprogramma begint om 19:30 uur en krijgt later op de avond een vervolg met de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Niet-leden betalen 5 euro.