• Zevende SLIM Be Creative Festival in Xinix.
• Zevende SLIM Be Creative Festival in Xinix.

SLIM Be Creative Festival in Xinix

nieuwendijk • SLIM houdt op Paaszondag, 1 april, voor de zevende keer het SLIM Be Creative Festival. Uitgangspunt hierbij is creatief bezig zijn met muziek, met elkaar en voor elkaar.

Het festival is voor jong en oud, beginners en gevorderden, voor soloartiesten, duo's en grotere formaties. De deelnemers spelen eigen nummers en covers, die op een andere creatieve manier gebracht worden. De entree is gratis. Het festival gaat om 15:00 uur van start in Xinix.

Er zullen 1 april diverse artiesten acte de présence geven, zoals de Cocktailnootjes. Zangeres/ gitariste Ellen Hartman ging in Babyloniënbroek wonen en mengde zich al snel in de plaatselijke muziekscene. Ze vond onderdak bij de muziekjamsessies van de 'Bende van Genderen' van bassiste Eveline van Straten en Bert van Herwijnen. Spoedig volgde de inbreng van eigen nummers. Daarna kwam Allround drummer Nico Lieferink erbij en was de band compleet. Het genre dat zij spelen is Country-jazz. Katie & Richfield uit Minden/ Bielefeld in Duitsland hebben elkaar bij een regionale jamsessie leren kennen en komen nu naar Nieuwendijk. Ze spelen covers die ze uitkleden en in een nieuw jasje steken met ukulele, contrabas en tweestemmige zang.

Dennis Wels uit Boxtel richtte samen met gitarist Rudy Bressers de band King Talula op. Hij brengt met regelmaat platen onder zijn eigen naam uit. Het eerste resultaat hiervan was 'Night flowers in Bloom', waarvan vast ook nummers in Xinix te horen zullen zijn. Ook Minstrel Season, Jhnnmn en Flavour Graveyard zullen van zich laten horen tijdens het festival.

q www.slimweb.org