Beatrixziekenhuis rond de feestdagen

regio • Ook dit jaar gelden rond de feestdagen aangepaste openingstijden voor het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam. Op tweede paasdag (maandag 2 april), Koningsdag (vrijdag 27 april), Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) en tweede pinksterdag (maandag 21 mei) zijn de volgende afdelingen en poliklinieken gesloten: de poliklinieken, functieafdeling en bloedafname van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam. Ook de afdeling radiologie van de Lingepolikliniek in Leerdam is gesloten. De afdelingen fysiotherapie en radiologie van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem werken op bovenvermelde data volgens de weekenddienstregeling. Tenslotte zijn de regionale prikposten ook gesloten. Op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) en vrijdag 11 mei (dag na Hemelvaart) gelden de reguliere openingstijden. Bel voor meer informatie over de aangepaste openingstijden met Rivas Zorglijn: 0900-8440 of kijk op onderstaande website.

q www.rivas.nl


Rijbewijskeuring

oudheusden • Senioren, chauffeurs met C/ D/ E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen 20 maart en 17 april terecht in De Schakel in Oudheusden. Senioren betalen 35 euro en chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/ D/ E 50 euro. Voor informatie en een afspraak kan tijdens kantooruren worden gebeld naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via de website.

Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost 41 euro. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om tenminste vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

q www.regelzorg.nl


Primula actie

nieuwendijk • De ZWO Groep van de gereformeerde kerk en diaconie van de hervormde kerk van Nieuwendijk houden op donderdag 15 maart een primula verkoopactie in Nieuwendijk. In de vroege avond komen de verkopers aan de deur met de voorjaarsbloemen, die verkocht worden voor 1,25 euro per stuk. Drie stuks kosten 3,50 euro en negen stuks gaan voor 10 euro van de hand. 's Middags worden de wijken waar ouderen wonen bezocht. De opbrengst is ditmaal bestemd voor vluchtelingen in Syrië.