Auto tegen brugleuning

werkendam • Aan de Bandijk in Werkendam is vrijdag een automobilist met zijn auto tegen de railing van de een brug geknald. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd voor het ongeval. Er werd ook een traumahelikopter naar Werkendam gestuurd. De bestuurder van de auto is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Filmpje over vuurwapens

werkendam • Politiemensen hebben vrijdag twee vuurwapens in beslag genomen en twee Werkendammers aangehouden. Aanleiding is een filmpje dat rondgaat op social media waarin een vuurwapen wordt getoond. Het politieonderzoek leidde vrijdagmiddag naar een woning in Werkendam. Daar sprak de politie met de 50-jarige bewoner die de agenten vertelde waar het vuurwapen lag. De man is aangehouden voor het in bezit hebben van een vuurwapen en meegenomen naar het politiebureau.

Omdat het wapen dat de man aan de politie gaf niet het wapen van het filmpje was, zette de politie het onderzoek voort. Korte tijd later troffen ze elders in Werkendam een minderjarige jongen uit Werkendam aan, die het wapen uit het filmpje wel in zijn bezit had. Hij heeft het aan de agenten gegeven, die het in beslag hebben genomen. Ook de jongen is daarop aangehouden voor het in bezit hebben van een vuurwapen. Het bleek in dit geval te gaan om een nepvuurwapen. Beide verdachten zijn verhoord en zijn vrijdagavond weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Alcohol, drugs en opvoeden

sleeuwijk • In De Schans in Sleeuwijk wordt dinsdag 20 maart vanaf 20:30 uur een thema-avond gehouden over alcohol, drugs en opvoeden voor ouders uit de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam. Het thema van de bijeenkomst is 'Alcohol, drugs en opvoeden, hoe pakt u dat aan?' Acteurs van Helder Theater wisselen op een humoristische manier de theorie over alcoholschade en drugs af met herkenbare situaties uit de praktijk. Opgeven kan via: zbal@woudrichem.nl.