Van Op en Neer Andel naar één dorp

andel • De maandelijkse ledenbijeenkomst van de PCOB afdeling Andel wordt woensdag 22 maart vanaf 14:30 uur gehouden in de Schutskooi in Andel. Teus van Tilborg komt aan de hand van oude kaarten en foto's vertellen over de ontwikkeling van een klein naar een groot dorp. Van wat eerst Op en Neer Andel was, naar nu één dorp.


Jubilaris EHBO Hank

hank • Lia Ottevanger-van de Brandt zet zich al veertig jaar in voor EHBO vereniging Hank en is daarvoor in het zonnetje gezet. Ze is al 28 jaar lang bestuurslid, waarvan 27 jaar actief als penningmeester en 25 jaar collecte begeleidster. Daarnaast is Lia Ottevanger zeer actief betrokken bij de vele evenementen als EHBO hulpverlener. Om het jubileum compleet te maken hebben haar dochter en kleinkinderen haar de bloemen, cadeau's en oorkonde uitgereikt namens de vereniging.


Voorlichting over artrose

gorinchem • De orthopedisch chirurgen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houden met medewerking van de fysiotherapeuten twee voorlichtingsavonden over artrose. De eerste avond vindt plaats op dinsdag 3 april in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. De tweede avond kunnen bezoekers bijwonen op donderdag 12 april in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. De avonden duren van 19:30 tot 21:00 uur. De voorlichtingsavonden zijn kosteloos toegankelijk. Iedereen die meer wil weten over artrose en de behandeling ervan is van harte welkom.

De orthopedisch chirurgen willen door middel van de voorlichtingsavonden meer bekendheid geven aan de symptomen, diagnostiek en de operatieve behandeling van artrose door middel van een prothese in de schouder, heup, knie en voet. De fysiotherapeuten zullen de niet-operatieve behandelingsmogelijkheden bespreken en ingaan op de nabehandeling na een operatieve ingreep.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via: artroseavond@rivas.nl.