Kopje Koffie met de notaris in Meeuwen

meeuwen • De Rivieren Notarissen verzorgt donderdag 22 maart een lezing in het Dorpshuis in Meeuwen.

In een ontspannen sfeer kan deze avond nader kennis worden gemaakt met het werk van de notaris. Twee zaken komen in ieder geval aan de orde: wat is er sinds 1 januari veranderd voor stellen die willen trouwen? Zijn zij vanaf nu automatisch op huwelijkse voorwaarden getrouwd? En wat betekent de nieuwe regelgeving voor mensen die al getrouwd zijn? Het tweede hoofdthema van de avond betreft de overstap naar een verzorgings- dan wel verpleegtehuis. Moet daar anno 2018 eerst het eigen spaargeld en/ of het eigen huis 'opgegeten' worden? En als dat zo is: zijn er formele wegen te bewandelen die dit kunnen voorkomen?

Velen kennen de notaris als de man of vrouw die nodig is bij het kopen van een huis. Steeds vaker kloppen mensen echter aan voor advies, voor het opstellen van een testament of voor een schenking. Daarnaast is de notaris een gedegen juridisch adviseur en vertrouwenspersoon. De notaris heeft een belangrijke zorgplicht naar de mensen toe. Het gaat niet alleen om de akte, maar ook en vooral om het gehele proces eromheen. Is degene die de akte wenst op te maken wel wilsbekwaam, komt diegene wel uit vrije wil en zijn er geen ongebruikelijke financiële indicatoren aanwezig? Allemaal zaken die de notaris moet controleren om de dienst op een juiste wijze te kunnen verlenen.

Stephan de Kort uit Dussen, die deze avond in Meeuwen als notaris aanwezig is, merkt dat mensen niet altijd naar een notaris gaan nadat een naaste is overleden. "Het is echter ontzettend belangrijk om je juist dan goed te laten informeren door een notaris. Deze wijst je op je rechtspositie en kan je eventueel beschermen tegen schulden."

De avond in het Dorpshuis in Meeuwen begint om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Bezoekers die op voorhand vragen hebben, kunnen deze sturen naar adekort@derivierennotarissen.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Aanmelden voor de lezing kan ook via het genoemde mailadres.