Heusden viert 700 jaar stadsrechten

heusden • In 2018 is er geen Dromen. Doen. Heusden.-dag, maar worden zeven eeuwen aan hoogtepunten in Heusden gevierd.

Dat wordt gevierd tijdens het jubileumjaar Heusden700. Het is een jaar waarin de gemeente stil staat bij de rijke geschiedenis van Heusden. Er is een prachtig feestprogramma samengesteld door de Heusdenaren zelf. Tijdens verschillende evenementen die plaats vinden in het kader van Heusden700 worden de awards voor Doener, Droom en Heusdenaar van het jaar 2017 uitgereikt.

Inwoners van Heusden die een sporter met mooie sportprestaties, een vrijwilliger die zich belangeloos inzet voor anderen of een innovatieve ondernemer die maatschappelijk verantwoord onderneemt kennen? Kortom iemand die dé Doener van 2017 moet worden in de categorie sporter, vrijwilliger of ondernemer? Of een Droom nomineren, omdat dit initiatief binnen Heusden écht het verschil maakt? Nomineer deze persoon, stichting, vereniging of organisatie tot en met 22 maart via onderstaande website. De kandidaten voor Heusdenaar van 2017 zijn al bekend. Zij zijn het afgelopen jaar genomineerd als Doener van de maand en maken daarom kans op de titel Heusdenaar van 2017. Van 26 maart tot 15 april kan worden gestemd op de Doeners, de Droom en Heusdenaar van 2017.

In 2018 is het vijftig jaar geleden dat de restauratie van de vesting Heusden is afgerond en heeft de vesting ongeveer 700 jaar stadsrechten. Het hele jaar door is er van alles te beleven; een reeks van evenementen die als een puzzel met elkaar zijn verbonden. Al deze puzzelstukken hebben een eigen verhaal! Door deze op te halen en met elkaar te delen, ontstaat een gevoel van verbondenheid.

q www.heusden.nl/heusden700