Kerk en samenleving Hank

hank • De Rooms Katholieke kerk in Hank zet zich dit kerkelijk seizoen in voor het Hospice in Gorinchem. Daarnaast wordt er tijdens de vastenactie geld ingezameld voor Zambia. De Zusters van Het Heilig Hart zijn in Mbala een project gestart om kinderen die wees zijn geworden en mensen die HIV hebben, te helpen. In dit gedeelte van Zambia komt namelijk nog veel HIV voor. Zambianen worden door de zusters ondersteund, ze krijgen voorlichting, scholing en voedsel. Dit is voor onbepaalde tijd, maar de Zusters streven ernaar om de mensen binnen korte tijd weer voor zichzelf te laten zorgen. Met de vastenzakjes, de vastendoosjes en de vastenmaaltijd wordt in Hank geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen. De vastenmaaltijd wordt op 25 maart vanaf 10:30 uur gehouden in het Parochiezaaltje naast de kerk. Inschrijven kan in de kerk of via kerkensamenlevinghank@live.nl.

q www.kerkensamenlevinghank.com


Prinsentuin treedt op in Notenhoff

andel • Tien leerlingen uit het vierde leerjaar van het Prinsentuin College in Andel verzorgen 14 maart een voorstelling voor de ouderen van verzorgingscentrum de Notenhoff. Vanaf december volgen de leerlingen de keuzemodule Podium. Na een aantal voorbereidende lessen zijn zij gestart met het maken van een voorstelling. De keuze viel op een stuk met het thema 'Doe maar gewoon!' voor verzorgingscentrum de Notenhoff.

Het stuk speelt zich af in een café waar een vreemde man een high tea besteld voor veertig personen. Het blijkt de manager van Elvis Presley, die daar ook zal gaan optreden. Helaas glijdt Elvis uit over een nat vloertje en wordt het optreden uitgesteld. Gelukkig kan hij op dat moment vervangen worden door een zanggroep die toevallig in de buurt is. Of Elvis later nog gaat optreden….? Door de hele voorstelling lopen bijzondere personages met eigenaardigheden. De leerlingen hebben een klucht verzonnen, afgewisseld met liedjes van vroeger en nu. Tegelijkertijd serveren zij een high tea aan de ouderen.


Financiële veiligheid en dementie

vlijmen • Soms is het lastig om zelf bankzaken te regelen. Bijvoorbeeld omdat mensen slecht zien, horen of lopen of omdat er bijvoorbeeld twijfels zijn over veiligheid of mogelijk misbruik. En hoe moet dat als iemand te maken krijgt met beginnende dementie? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de presentatie die de Rabobank houdt tijdens Alzheimer Café Heusden op donderdag 22 maart. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om toch zelfverzekerd financiële keuzes te maken.

Het programma start om 20:00 uur in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30 in Vlijmen. Voor meer informatie: Sjef van Herpt, 06-37614842 of alzheimercafeheusden@gmail.com.