Veilig naar MFA Vlechtwerk

werkendam • Door de verhuizing van de scholen 't Kompas en de Burgemeester Sigmondschool naar MFA Vlechtwerk aan de Hooftlanden veranderen verkeersstromen. Voor de veiligheid van overstekende kinderen neemt de gemeente, in overleg met de scholen en ouders, een aantal verkeersmaatregelen.

Tussen 8:00 en 9:00 uur en tussen 14:00 en 15:00 uur wordt de Sportlaan afgesloten tussen de Vissersdijk en de Wilgenlaan. Fietsers en wandelaars kunnen er wel langs. Ouders die hun kinderen met de auto naar het Vlechtwerk brengen, rijden via de Hooftlanden. Om de Ds. Joh. Groenewegenschool en De Akker te bereiken rijden ouders via de Sportlaan. Na de werkzaamheden op de Raadhuislaan en de Van Randwijklaan wordt de afsluiting definitief.


In de week van 12 maart komen er twee verhoogde zebrapaden op de Van Randwijklaan. Één ter hoogte van de inrit naar de parkeerplaats Ds. Joh. Groenewegenschool en één ter hoogte van de Kamille. Voor de kruising Zaagbekstraat/ Van Randwijklaan onderzoekt de gemeente Werkendam nog hoe kinderen veilig over te laten steken.

Tot de zebrapaden klaar zijn helpen verkeersbrigadiers de kinderen met oversteken.