• Tijdens Vrouw & Altena werd een glossy gepresenteerd.
• Tijdens Vrouw & Altena werd een glossy gepresenteerd. Foto: Jan Noorlandt

Tweede glossy voor Vrouw & Altena

altena • Op Kasteel Dussen werd aan de vooravond van Internationale Vrouwendag de tweede editie van de glossy 'Vrouw & Altena' gepresenteerd. Een cadeautje voor alle vrouwen van Altena.

Aanleiding voor de uitgave was het vijfjarig jubileum van Vrouw & Altena, een kennis netwerk van en voor vrouwen die in Altena wonen of werken. Het voorwoord van het tijdschrift is van minister en vice-premier Carola Schouten, die opgroeide in Giessen. Veel van de geïnterviewde vrouwen in de glossy werden in de afgelopen jaren genomineerd voor de verkiezing van meest ondernemende vrouw van Altena. Zo ook Marina Zwaan, die het merendeel van de artikelen schreef en de hoofdredactie deed, samen met Feike de Keizer. "Het was voor ons echt een feestje om aan het blad te werken. Mooi om te zien dat deuren voor ons open gingen en dat zoveel vrouwen bereid waren om ons een kijkje achter de schermen te gunnen. Voor ons heel leerzaam, inspirerend en stimulerend. We willen met het blad die kennis, inspiratie en energie ook op anderen overbrengen," zo laten Marina en Feike weten namens het team van Vrouw & Altena.

Het magazine werd gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst op kasteel Dussen. Niet alleen vrouwen, maar ook veel mannen waren aanwezig bij de uitreiking van het magazine. De glossy, mooi vorm gegeven met in gouden letters Vrouw op de omslag, werd voor het eerst uitgegeven in 2014. Het magazine wordt uitgegeven door Pictures en Publishers in Woudrichem en zij hebben de ambitie om volgend jaar weer een inspiratiemagazine te maken waarmee ze vrouwen een podium willen geven.


Hannie Visser-Kieboom