• Eenmalig genieten van Rockslag in Xinix.
• Eenmalig genieten van Rockslag in Xinix.

'Best of Rockslag' eenmalig in Xinix

nieuwendijk • De opening van het 21ste seizoen van 'Rockslag' wordt zaterdag 10 maart vanaf 21:00 uur eenmalig in Poppodium Xinix in Nieuwendijk gehouden. Deze avond staan de bands FAR, Lou Patty en 12:04 on stage.

Hoe het komt dat Xinix een keer het toneel is van Rockslag? "Dat is een leuk verhaal," vertelt Richard van der Pol, één van de organisatoren. "Rockslag is het afgelopen jaar erg nauw samen gaan werken met onder andere Gorcum Live: de Bunker. Vanuit die samenwerking ontstond het idee om contact te zoeken met nog meer organisaties uit de regio. Zodoende zijn we bij Xinix op de koffie geweest en, om de samenwerking gelijk maar te bezegelen, hebben ze ons uitgenodigd om een Rockslag avond te houden in Nieuwendijk. Hier konden wij natuurlijk geen nee tegen zeggen! We hebben hiervoor weer een aantal leuke bands uit het verleden opgetrommeld. Uit ons eigen stadje, FAR, een punkband die vorig jaar de boel in Gorinchem nog op zijn kop heeft gezet. Daarnaast hebben we een aantal van onze favorieten benaderd, namelijk twee cross-over bands die beiden zeker een mooie show neer gaan zetten. De band 12:04, niet onbekend in het Gorinchemse met hun rap-rock en de winnaar van een aantal jaar geleden, Lou Patty!"

FAR is klaar om van het podium te knallen met hun swingende punkmuziek. De stijl is te vergelijken met bands als Green Day en the Hives. Lou Patty mixt heavy synths met heavy gitaren en drums. In de stijl van Urban Dance Squad en The Prodigy, maar dan met de sound van nu. De stijl van 12:04 wordt voornamelijk getypeerd als cross-over. Het is een mix van verschillende stijlen: rock, funk, rap en hiphop.