Vragen over buitenterrein

werkendam • Tot verbazing van Altena Lokaal bleek het terrein van MFA Vlechtwerk bij de ingebruikname maandagmorgen verre van op orde. "We maken ons dan ook grote zorgen om de veiligheid van de kinderen", zo laat Sandra Paans namens de fractie weten. "De kleuters van 't Kompas spelen buiten zonder hekwerk, waardoor ze zo de drukbezette weg op kunnen lopen. Onverantwoord in onze optiek. We willen niet wachten tot er wat misgaat en vragen u per omgaande adequate maatregelen te treffen om de veiligheid van deze kinderen te waarborgen", schrijft Altena Lokaal in een brief die zij maandag met hoge urgentie aan het Werkendamse college stuurde. "De Kinderopvang van Trema heeft niet eens de mogelijkheid om met de kinderen naar buiten te gaan omdat er enkel nog maar rijplaten liggen om naar de ingang te lopen. Onacceptabel als we bedenken dat deze werkzaamheden vorig jaar zomer al klaar dienden te zijn."

Altena Lokaal stelt het college daarom een aantal artikel 35 vragen. Zo wil de fractie weten wat de reden is dat het buitenterrein nog niet in orde is, dan wel niet voldoet aan de veiligheidseisen? Verder vraagt Altena Lokaal wanneer de werkzaamheden aan het buitenterrein klaar zullen zijn en hoe in de tussentijd de veiligheid van de kinderen wordt gewaarborgd?


Schaatser zakt door ijs en overlijdt

hank • Een schaatser zakte woensdagochtend aan de Middelland in Hank door het ijs. De 75-jarige man uit Sleeuwijk is later in het ziekenhuis overleden. Onder andere brandweer, ambulance en traumahelikopter rukten uit. De man is uiteindelijk door de brandweer uit het water gehaald en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.


Collectanten gezocht

oudheusden • Het Reumafonds zoekt nog collectanten voor Oudheusden en Herpt. Aanmelden als collectant kan via: 0416-663083 of AJH.Wtenweerde@hetnet.nl. De collecte wordt gehouden van 19 tot en met 24 maart.