• Christine Vos tapt een biertje in café 't Voske.
• Christine Vos tapt een biertje in café 't Voske. Foto: Hannie Visser-Kieboom

Frisse start voor cafetaria 't Voske

giessen • Voor Christine Vos (40 jaar) is de heropening van café annex cafetaria 't Voske een frisse, nieuwe start. Veertien jaar lang werkte ze als werknemer in de zaak, daarna werd ze samen met haar partner eigenaar en thans is ze alleen uitbater van de zaak.

Zo'n zeventien jaar geleden verkocht Christine haar eerste frietje in het cafetaria aan 't Jagerspad. En dat doet ze nog altijd met veel plezier. "Veertien jaar lang was ik gewoon in dienst en werkte ik hier al. Liefst in het cafetaria, hoewel ik zeker de laatste tijd steeds vaker in het café achter de tap sta. Werken in de horeca is vooral heel afwisselend, je werkt altijd met mensen en bijna iedereen is vrolijk. Juist dat sociale vind ik leuk. Het meest geniet ik nog van de hectiek in de horeca." Christine is na al die jaren een meer dan vertrouwd gezicht in de zaak: ze groeide op in Giessen, verhuisde daarna naar Gorinchem en woont nu samen met haar zoon in Andel. Ruim twee jaar geleden nam ze de zaak samen met haar partner over, maar sinds de relatie stuk liep, runt ze de onderneming alleen en veranderde ze de naam in 't Voske.

Een goed moment om de zaak eens wat op te pimpen. Ze koos voor stoer steigerhout in zowel het cafetaria als het café. De verbouwing vond plaats tussen de bedrijven door, zodat klanten niet voor een gesloten deur stonden. Om de nieuwe look te vieren, houdt ze een speciaal heropeningsweekend op 8, 9 en 10 maart met bijzondere acties. De gehele week geldt een speciale aanbieding van friet met diverse snacks. Verder houdt ze donderdag 8 maart een speciale wijn- en bieravond, gasten kunnen dan vier verschillende wijnen en zes bijzondere biertjes proeven. Vrijdag wordt in 't Voske een darttoernooi gehouden, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn. "We hebben twee vaste dartploegen en houden nu jaarlijks een darttoernooi. Misschien gaan we dat nog uitbreiden," zo vertelt Christine over haar plannen voor 't Voske. Tijdens de feestavond op zaterdag 10 maart is om 22:00 uur zanger Kafke te gast; DJ Thomas Westerlaken zorgt de rest van de avond voor muziek.

Naast Christine werken in 't Voske nog drie parttimers en een vaste kracht. Voor achter de tap in het café is ze nog op zoek naar personeel. Op dinsdag en zondag is 't Voske gesloten. Op maandag is ze open van 17:00-20:00 uur. Van woensdag tot zaterdag is 't Voske open tijdens de lunchpauze van 12:00-14:00 uur en vanaf 17:00 uur op woensdag en donderdag, vrijdag en zaterdag gaat ze een halfuurtje eerder open.

Hannie Visser-Kieboom