vrijdag 2 maart

Workshops in Loevestein
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. 'Bouw je eigen 'trebouchet'' Vakantieverhaal verteld door de gidsen daarna kunnen kinderen hun eigen Franse katapult bouwen. Ook om 14:00 en 15:00 uur.

Met Tienerfriends naar JumpXL
18:00, Sleeuwijk, De Friendship. Vertrek naar JumpXL in Waalwijk. Deelname kost 13 euro. Aanmelden kan bij Stefan Ippel: 06-55520837. Meer informatie: info@tienerfriends.nl of:
www.tienerfriends.nl

Jaarlijkse bingo
19:00, Drongelen, dorpshuis De Oude School. Het dorpshuis in Drongelen organiseert weer haar jaarlijkse bingoavond. Er zijn verschillende prijzen te winnen, alleen geen geldprijzen. Kleine bingoboekjes kosten 5 euro per boekje, grote bingoboeken kosten 7,50 euro per set. Hiermee worden zeven speelrondes gespeeld. En als klap op de vuurpijl is er ook weer een jackpotronde. Een bingokaart voor de jackpotronde bedraagt 2,50 euro. De deuren gaan om 19:00 uur open, de bingo begint om 19:30 uur.

Bingo in Giessen
20:00, Giessen, kantine GRC14. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Rikken bij NOAD32
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD32. Gezellig potje rikken, inschrijven vanaf 19.30 uur.

zaterdag 3 maart

Wandeling 'Grip op Water Altena'
9:30, Giessen, Kooiweg. Eerste activiteit van burgerplatform 'Grip op water Altena'. Rondwandeling met gidsen van Brabants Landschap bij het waterbergingsgebied naast natuurgebied het Pompveld. Deelname is gratis. Laarzen of stevig schoeisel wordt aanbevolen. Start is Kooiweg (zijweg van de Lage Oldersdijk, Giessen). Aanmelden kan via: gripopwater.gt20@gmail.com
altena.gripopwater.nu

Verkoping vrouwenvereniging
10:00-14:00, Veen, Hervormd Centrum. Jaarlijkse verkoping van de vrouwenverenigingen Persis en 'Niet In Eigen Kracht'. Bloemen, planten, fruit, snoep, speelgoed en nog veel meer. Ook een hoek met brocante en curiosa. De opbrengst is bestemd voor meerdere goede doelen.

Opening tweedehandswinkel
10:00-15:00, Sleeuwijk, Nieuwe Es, Veel extra aanbiedingen tijdens de feestelijke opening van GAiN's tweedehandskledingwinkel voor het goede doel, door de burgemeester. Prachtige (voorjaars)kleding voor een prikkie.

Struintocht Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer struinen door het Munnikenland en de uiterwaarden van de Waal. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Start bij op de parkeerplaats van Slot Loevestein.
www.slotloevestein.nl

Veteranencafé
14:00-16:00, Gorinchem, Podium Gorinchem. Omdat het Rijdend Unifil Museum - De Dorstige Types van de Spijksedijk moest vertrekken, zijn de bijeenkomsten voortaan in de kantine van POGO. Veteranen en voormalig en actief dienende militairen zijn met hun partners van harte welkom.

Olcay Gulsen
14:00-16:00, Sleeuwijk, Miss & Mrs Fashion. Modeontwerpster Olcay Gulsen van onder meer het merk Supertrash is te gast bij Miss & Mrs Fashion in Sleeuwijk (Nieuwe Es 167). Bezoekers kunnen zich laten stylen door een styliste van Supertrash, bovendien kunnen ze Gulsen ontmoeten. Er zijn verschillende acties.

Stadswandeling langs makers
14:30, Heusden, Pelsestraat 17. Het Heusdens Buro voor Toerisme organiseert weer een stadswandeling langs verschillende creatievelingen in de stad, zoals een couturier, bontmaker, hoedenmaker, parfummaker en kaarsenmaker. Een stadsgids leidt deelnemers langs verschillende locaties en vertelt ondertussen van alles over onder meer oude ambachten. Vertrekpunt is het bezoekerscentrum van het Heusdens Buro voor Toerisme. Deelname kost 4,50 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via 0416-662100.

Samen eten
16:00, Almkerk, De Ontmoeting. Onder de noemer 'Samen tafelen' zijn alle 65plussers uit Almkerk en Uppel weer welkom bij een open eettafel. Deze keer staat er een Chinees buffet klaar. De groep Chanting Lads is te gast, het gezelschap van zes mannen treedt op tijdens de maaltijd. Aanmelden kan bij Ed & Laura Kraaijveld via 0183-403711 of mandola@planet.nl. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Chinees Buffet voor 65+
16:00-18:30, Almkerk, De Ontmoeting gereformeerde kerk. Samen Tafelen voor alle 65-plussers uit Almkerk en Uppel, genieten van een Chinees Buffet. Speciale gast: Chanting Lads, een groep van zes mannen die de uitdaging zoeken in het harmonieus samen zingen en musiceren. Deelname kost een vrijwillige bijdrage. Aanmelden bij Ed & Laura Kraaijveld: 403711 of mandola@planet.nl

Blijspel
18:45, Sleeuwijk, De Bolderik. Toneelvereniging Uit Vriendschap speelt het blijspel 'De verloofde van mijn vrouw'. De klucht gaat over Theo Schippers, die net een huisartsenpraktijk is begonnen. Hij vormt samen met zijn vrouw Hella en hun zoontje een gelukkig jong gezin. Hella's rijke Canadese oom Charly en tante Cathy sturen haar iedere maand duizend euro om haar studie af te maken. Zij doen dat echter niet geheel belangeloos, want zij hebben Hella op het oog als de toekomstige vrouw voor hun eigen zoon Toby. Als oom en tante met hun zoon Toby die avond ook nog eens geheel onverwacht op de stoep staan, is de chaos compleet. De zaal is open om 19:30 uur, de uitvoering begint om 20:00 uur. Voor leden en donateurs bedraagt de toegangsprijs 4 euro, andere toeschouwers betalen 8 euro. Er is deze avond ook een verloting.

zondag 4 maart

Onderling Genoegen
9:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk o.l.v. Johan den Hoedt treedt op in de ochtenddienst. Piano: Henk Teuling, voorganger mevr. G. Bijl-Bor.

Gans prepareren
13:00-17:30, Woudrichem, landgoed Hoeve Kraaiveld. In workshop 'Gansch de Gans' leren deelnemers hoe ze het best een gans kunnen prepareren om op te eten. Daarnaast bereiden ze, onder begeleiding van onze chef, gezamenlijk een menu bestaande uit vier gangen waarin de wilde gans natuurlijk de hoofdrol speelt. Uitgangspunt is dat niets weggegooid wordt. Dus ook de maag, nek en bijvoorbeeld karkas worden gebruiken voor de heerlijkste gerechten. Instructeur, Jack Buinsters, is naast een gepassioneerd jager tevens hoofd van de wildafdeling van de Hanos Breda. Aan deelname zitten kosten verbonden. Meer informatie is te verkrijgen bij Ronald van den Ende via 06-53206099 of chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.

Speciaal Bier Proeverij
14:00, Wijk en Aalburg, café D'n Dijk. Proeverij en beleving van vier heerlijke bieren. Deelname kost 12,50 euro incl. bijpassende hapjes. Met enthousiaste gastheren. Inschrijven in het café of via facebook.

JazzHall'72
14:30-16:30, Gorinchem, Theater PoGo. Internationaal vermaarde Belgische jazzdiva Hilde Vanhove met Johan Clement op piano, Bart de Nolf op contrabas en Luc Vandenbosch slagwerk. Entree: 11 euro.
www.jazzhall72.nl

Aangepaste kerkdienst
15:00, Eethen, C. Branderhorststraat 5. In de hervormde kerk is een aangepaste kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is dominee M. Vastenhout uit Eethen, thema is: 'God is steengoed'. De dienst begint om 15:00 uur.

Eerbetoon Zarah Leander
16:00, Gorinchem, theater Peeriscoop. Theatermakers Gerald Drent, Martijn Mulders en meesterpianist Paul Tijink van World of Ludique brengen een eerbetoon aan de Zweedse actrice en zangeres Zarah Leander. Eigentijdse muziektheatervoorstelling 'ZARAH, Zonde van de Liefde'. Entree: 12,50 euro incl. consumptie. Reserveren: 0183-690022 of
www.peeriscoop.nl

dinsdag 6 maart

Dichterspodium
19:45-21:15, Werkendam, bistro Vrouwenhemel. Dichter Ruud Karelse uit Sleeuwijk presenteert zijn jongste bundel 'Van diepere dingen en dankbaarheid'. Zangeres en muzikaal alleskunner Helga Buitelaar en gitarist/singer-songwriter Johan van Drunen treden twee keer op. En er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het Open Podium. Meer informatie: info@marcelvaandrager.nl
www.nederlandsdichterspodium.nl

'Carmen' in Hollywoud
19:45, Almkerk, Hollywoud. Live vanuit The Royal Opera House in Londen. Bizets klassieke Franse opera Carmen, in de overrompelende productie van Barrie Kosky met in de hoofdrol Anna Goryachova. Bezoekers ontvangen twee consumpties en een hapje in de pauze. Meer informatie: 0183-307286 of:
www.hollywoud.nl

Mèèuwense Proat
20:00, Meeusen, Dorpshuis. Henk Poelakker gaat in gesprek met vier gasten. Arie van Veen zorgt voor prachtige foto's en er is muziek. Gasten: Pedicure Maja van der Kolk over haar nieuwe specialiteit: 'hoe om te gaan met borstkanker', Anton Sterrenburg over de Uilentuin die hij samen met zijn vader heeft gecreëerd op Hoog Meeuwen, Chris Treffers over zijn jaren als directeur van de plaatselijke school en Adrie Burghout, gemeenteraadslid en auteur, schilder en illustrator. Iedereen is welkom, koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis.

Hart- en vaatziekten
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Thema-avond over hart- en vaatziekten, georganiseerd door Stichting Kruiswerk Aalburg. Dr. W.R.P. Agema, cardioloog in het JBZ in Den Bosch over: bouw en functie van het hart, verschillende soorten hartziekten, hartritmestoornissen, hartfalen, risicofactoren voor een hartinfarct. Iedereen is welkom, koffie/thee gratis.

woensdag 7 maart

Dummie de Mummie 3
14:00-15:45, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Kinderfilmmiddag Stichting Paraplu. Film 'Dummie de Mummie 3: De Tombe van Achnetoet'. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Nederlands gesproken. Entree: 2 euro voor niet-leden en 1 euro voor leden van Paraplu.

PCOB-middag
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Maandelijkse ledenbijeenkomst PCOB afd. Giessen-Rijswijk. J.A. de Kruyff uit Oud Alblas spreekt over de vrouwen rondom Jezus. In het teken van de tijd voor Pasen. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Ruilmiddag postzegels
14:00, Almkerk, cultureel centrum Het Verlaat. Ruilmiddag PZV Altena. Een handelaar biedt weer aantrekkelijke koopjes aan.
www.pzvaltena.nl

donderdag 8 maart

Toerustingsavond
20:00, Wijk en Aalburg, d' Alburcht. Arie de Rover spreekt over: 'Leven na de genadeklap" Arie is een zeer getalenteerd spreker, die iedereen zal boeien. Breng gerust iemand mee. Toegang en koffie, thee of fris zijn gratis.
www.toerustingaalburg.nl

'De Burcht van Werkendam'
20:45, Werkendam, partycentrum De Ontmoeting. Georganiseerd door Historische Vereniging Werkendam. Projectleider en archeoloog Hans Koopmanschap over het voormalige kasteel bij 'De Burcht' van Werkendam. Gebaseerd op de archeologische vondsten, die zijn team in 2016 deed. Niet-leden betalen 5 euro entree. De lezen begint na de jaarvergadering, rond de klok van kwart voor negen.

vrijdag 9 maart

Toneel in Elshout
20:00, Elshout, 't Rad van Elshout. Toneelvereniging Zoeklicht brengt de komedie 'Wie van de Drie' van Carl Slotboom. Met veel hilarische situaties en verwikkelingen. Entree: 7,50 euro incl. pauzedrankje. Reserveren: 0416-375710 of:
www.toneelvereniging-zoeklicht.nl

Missing One in 't Zwaantje
21:00, Genderen, café 't Zwaantje. Tienkoppige band Missing One speelt al 28 jaar swingende covers. Soul- en rockmuziek, good old klassiekers, maar ook recentere hits en af en toe een Nederlandstalig nummer. Strak ritme, uitstekende gitaristen en knetterende blazers maken samen met lekkere zang de herkenbare nummers en toch dat eigen Missing One geluid. Toegang gratis.

zaterdag 10 maart

Rommelmarkt Genderen
9:00-13:00, Genderen, dorpshuis. Toegang gratis. De bar is open.

Maarten van Rossem
14:00, Heusden, Grote- of Catharijnekerk. Historische inleiding, een panelgesprek en een lezing door Maarten van Rossem. Historicus Joost Rosendaal leidt de bijeenkomst in en licht toe hoe Heusden in 1787 de eerste stad in Nederland werd die haar eigen bestuur op democratische wijze benoemde. Cultuurhistoricus en opiniemaker Thomas von der Dunk, hoogleraar politicologie Monique Leyenaar en journalist Peter Wierenga (auteur van het boek 'Ik brul dus ik ben') gaan in debat over de huidige staat van onze democratie. Gespreksleider is Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad en het opinietijdschrift Maarten!. Van Rossem sluit de bijeenkomst af met een lezing over democratie. Aanvang is 14:00 uur, entree is 9 euro. Reserveren kan via de website. www.democratieheusden.nl

Tulpenconcert
19:30, Almkerk, 't Verlaat. Muziekvereniging Nooit Gedacht geeft een tulpenconcert, de vereniging bestaat dit jaar maar liefst 120 jaar. Gastoptreden van popkoor Con Forza uit Hank. Op deze avond start ook de bloembollenactie.

Kijk voor meer activiteiten op www.hetkontakt.nl