Kunst voor Vlinderkind

woudrichem • Muziekvereniging Kunst Na Strijd uit Woudrichem werkt al geruime tijd aan het project Kunst voor Vlinderkind. Op zaterdag 24 maart wordt het project afgesloten met een concert en een veiling van kunstwerken.

Initiatiefnemer Erik in 't Veld en dirigent Olaf Baeke over dit veelomvattende project. "Het is allemaal begonnen met de wens van Kunst Na Strijd om het orkest eens goed op de kaart te zetten in de regio. Daarnaast wilden wij graag samenwerken met kunstenaars uit een andere tak van kunst. Veel kunstenaars uit de regio hebben enthousiast gereageerd, zij hebben kunstwerken ter beschikking gesteld voor de veiling. Om ons te richten op de jeugd uit Woudrichem hebben we de basisscholen gevraagd mee te doen aan ons project. Zij kregen lessen rond het thema 'Schilderijen van een Tentoonstelling', naar de beroemde compositie van Modest Moessorgsky. Aan de hand van de muzikale thema's hebben ze mooie schilderijen gemaakt tijdens een workshop. We wilden het project graag koppelen aan een goed doel. De opbrengst van de veiling komt dan ook ten goede aan Stichting Vlinderkind, een stichting die zich inzet in de strijd tegen de ziekte Epidermolysis Bullosa, ook wel vlinderziekte genoemd. Naast een mooi bedrag willen we ook voor elkaar krijgen dat er meer bekendheid ontstaat voor deze ongeneeslijke, relatief onbekende huidziekte."
Het concert en de veiling worden 24 maart gehouden in 't Rondeel in Woudrichem. De schilderijen van de leerlingen van de basisscholen zijn te koop vanaf 18:00 uur. Ook zijn dan de te veilen schilderijen alvast te bekijken. Aanvang concert en veiling is om 19:00 uur.


Oud papier

regio • In Andel en Wijk en Aalburg gaan zaterdag 3 maart weer vrijwilligers op pad om oud papier op te halen. Leden van het Andels Fanfare Corps komen dit keer in de nieuwe wijk 1, Julianastraat en ten westen van de Julianastraat. De route van leden van muziekvereniging Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg gaat door Wijk, ten noorden van de Aalburgestraat, de buitenwijk en op de Maasdijk vanaf de Molenstoep tot de huisnummers 283 (oneven) en 88 (even).