Jesse Vriend doet het ook in Zweden

luleå • Team Stehmann heeft in Zweden haar visitekaartje afgegeven. Naast de veelbesproken 'koffergate' was er ook sportief succes voor Jesse Vriend. Voor de rijders van Team Stehmann was het de eerste keer dat ze in actie kwamen in Zweden en op donderdag konden Robbert Mekelenkamp, Jesse Vriend en Roel van der Stelt van start gaan voor de wedstrijd die 78 kilometer lang was. Mekelenkamp en Van der Stelt werden niet geklasseerd, maar Vriend reed de wedstrijd daarentegen wel uit. De Hoogkarspelaar meldde zich in de finale brutaal voorin en sprintte naar een zeer verdienstelijke achtste plaats. Daarmee rekende hij af met bekende Topdivisie-rijders als Jouke Hoogeveen, Ingmar Berga en Frank Vreugdenhil.

Twee dagen later was het voor Vriend zaak om te laten zien dat die achtste plaats niet uit de lucht was komen vallen. Dat deed hij met verve; in de wedstrijd over 49 kilometer reed hij wederom naar een plaats bij de eerste tien. Hij was door die tiende plaats tevens de enige Belofterijder die de wedstrijd wist uit te rijden, ook al lag Van der Stelt ook lange tijd op koers. De Genderenaar moest de strijd na veertien ronden staken. Mekelenkamp hield het wat minder lang vol. De in Oostwold woonachtige rijder kampt nog met de naweeën van de Weissensee en stapte na negen ronden uit de wedstrijd. In de afsluitende wedstrijd over 150 kilometer spaarden de Team Stehmann-rijders de krachten.


PR's voor zwemmers in uitwedstrijden

werkendam • Bijna twintig zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan wedstrijden. In Andel kwamen zestien zwemmers aan de start en in Oosterhout bestond de groep uit drie personen. Tijdens beide wedstrijden werden mooie resultaten en persoonlijke records geboekt. Over een week staat er een masterswedstrijd op het programma in Gorinchem. De Biesboschzwemmers organiseren daar dan een wedstrijd en er zullen ongeveer 150 masters uit Nederland en België deelnemen. De komende weken zullen nog vele wedstrijden gaan volgen voor de diverse groepen van de zwemvereniging.