Toestemming voor huisrouwkamer

woudrichem • De gemeente Woudrichem heeft Monieks Uitvaartverzorging toestemming gegeven voor het openen van een huisrouwkamer aan de Kerkstraat in Woudrichem. Tijdens een informatieavond die Monique van Delzen eerder in Woudrichem hield, bleken de bezwaren van direct omwonenden groot.
Vrijdagavond 16 maart is er van 18:00 tot 21:00 uur open huis.


Altena bakt lekkere worstenbroodjes

hank/ sleeuwijk • In Altena worden hele lekkere worstenbroodjes gebakken, zo blijkt tijdens de wedstrijd 'Wie bakt het lekkerste Brabantse worstenbroodje van 2018'. Maar liefst twee van de drie finalisten komen namelijk uit Altena: Ron de Kwant van Keurslagerij De Kwant uit Hank en Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk. Zij binden in de categorie professionals de strijd aan met Jeroen van Dongen van Bakkerij Van Dongen uit Wagenberg. Op 11 maart volgt de uitslag van de wedstrijd. Mystery-shoppers kochten anoniem worstenbroodjes in heel Brabant en brachten die naar de jury. Die kozen uit de tien halve finalisten de beste drie.
Tijdens de wedstrijd, die door Omroep Brabant wordt gehouden, zijn er nog drie andere categorieën waarin steeds drie finalisten de strijd met elkaar aangaan: het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje, voor thuisbakkers; het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO, voor leerlingen en het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO, eveneens voor leerlingen.


Ruimen van graven

sleeuwijk/ werkendam • Op de begraafplaats Borcharenweg in Werkendam en begraafplaats Kerkeinde in Sleeuwijk staan sinds maart 2017 bordjes bij algemene graven en keldergraven die geruimd gaan worden. Op de plattegrond, die bij de ingang van de begraafplaatsen in de informatiekast staat, kunnen bezoekers zien om welke graven het gaat. Daarnaast zijn de belanghebbende of rechthebbende, voor zover bij de gemeente Werkendam bekend, door de gemeente aangeschreven om hen hierover te informeren. De ruiming start op 5 maart. Hierbij gaat het om de volgende graven: begraafplaats Borcharen Werkendam: algemene graven, grafnummers A/49 tot en met A/95 en keldergraven K/001, K/009, K/015, K/021, K/031, K/033, K/037, K/043, K/070,K071, K083; begraafplaats Kerkeinde Sleeuwijk: algemene graven, grafnummers II/01 tot en met II/42 en keldergraven X/23 en X/26. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf dat werkt volgens een vastgesteld ruimingsprotocol. Tijdens het ruimen wordt het betreffende deel van de begraafplaats afgeschermd zodat de werkzaamheden niet zichtbaar zijn. Het kan voorkomen dat een deel van de begraafplaats tijdelijk is afgesloten. Meer informatie: C. Prenger, coen.prenger@werkendam.nl of 0183-507200.


GAiN bijna open

sleeuwijk • Burgemeester Yves de Boer zal maandag 3 maart om 10:00 uur de tweedehandswinkel van GAiN in de Nieuwe Es in Sleeuwijk openen. Er is de afgelopen maand keihard gewerkt door de vrijwilligers van GAiN. Maar het resultaat mag er zijn. "Het is echt mooi geworden", vindt metselaar Kees van Vliet. Samen met andere vrijwilligers heeft hij zich belangeloos ingezet om in de avonduren te klussen aan de winkel voor het 'goede doel'.