Mèèuwense Proat

meeuwen • Een nieuwe editie van de Mèèuwense Proat staat voor de deur. Op donderdag 6 maart vanaf 20:00 uur komen vier spraakmakende vertellers aan het woord. Arie van Veen zorgt voor prachtige foto's tijdens de presentaties en diverse musici verlenen hun medewerking. Henk Poelakker zal andermaal met de vier hoofdpersonen spreken. Om met de dame in het gezelschap te beginnen: met Maja van der Kolk. Zij is in het dorp Meeuwen bekend als de voetpedicure maar ze gaat haar aandacht op iets anders richten. Ze praat bezoekers bij over haar nieuwe specialiteit: hoe om te gaan met borstkanker. De tweede gast die avond is Anton Sterrenburg jr. Hij woont samen met zijn vader op Hoog Meeuwen en daar hebben ze een heuse Uilentuin gecreëerd. Anton zal die avond vertellen over de diverse soorten uilen en vooral waarom zij ooit kozen voor deze bijzondere hobby. De derde spreker is Chris Treffers, de man die heel wat jaren de plaatselijke school heeft geleid. Hoe kijkt hij terug op die periode en hoe is het nu met hem en zijn gezin? De vierde gast is Adri Burghout. Naast gemeenteraadslid is hij auteur en schilder/ illustrator. Deze avond wil hij graag stil staan bij kindslavernij en wat daar tegen te doen is.
Na de pauze mengen de sprekers zich onder de aanwezigen zodat de bezoekers op informele wijze met hen in gesprek kunnen gaan. Ook dit keer is zowel de entree als de koffie/ thee bij binnenkomst gratis.


Ruilmiddag

almkerk • Postzegelvereniging Altena houdt woensdag 7 maart weer een ruilmiddag. Er kan dan geruild worden: de postzegelberg staat tot beschikking van verzamelaars en een handelaar biedt weer vele aantrekkelijk geprijsde koopjes aan. De middag begint om 14:00 uur en wordt gehouden in het verlaat in Almkerk.

q www.pzvaltena.nl


Kalkverfdoek maken

regio • Comité Maaslanden van Stichting Ontmoeting houdt een workshop kalkverfdoek maken. Deelnemers maken een kalkverfdoek in een kleur naar keuze. Het formaat is 70 x 55 centimeter. De workshop wordt 27 maart vanaf 19:30 uur gehouden bij 'Ruw spul', Berkhaag 4 in Sprang-Capelle. Deelname kost 35 euro per persoon. Hiervan is een gedeelte bestemd voor Stichting Ontmoeting, die hulp verleent aan onder andere dak- en thuislozen, ex-gedetineerden en verslaafden. Opgeven kan tot 20 maart bij Johanna van Helden, 0416-693301 of huubenjohanna@hotmail.com.


JA! bereidt zich voor

wijk en aalburg • JA! Jeugdfanfare Altena reist vrijdag 13 april af naar Drachten om deel te nemen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK). Dit Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap is een jaarlijks terugkerend amateur muziekkampioenschap voor Fanfare orkesten. JA! heeft zich samen met nóg negen fanfares ingeschreven in de vierde divisie. Deze orkesten spelen hetzelfde werk, Fùzje van Rob Goorhuis. Ter voorbereiding op dit kampioenschap hebben de muzikanten van JA! op zaterdagmiddag 10 maart sectierepetities onder leiding van vakdocenten. 's Avonds, vanaf 19:30 uur, geven zij een concert in 't Rondeel in Woudrichem. Voor dit concert heeft JA! ook brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen en het B-orkest van Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg uitgenodigd.