Vier sterren Altenahove

almkerk • Vier sterren. Die waardering heeft zorglocatie Altenahove in Almkerk gekregen van de organisatie Gastvrijheidszorg met Sterren. Een organisatie die zorginstellingen in Nederland beoordeelt op de mate van gastvrijheid en zo de kwaliteit van het leven en het welzijn van klanten centraal stelt.

Het is maar een klein bordje naast de entree. Maar voor Michiel Steenhagen, facilitair manager bij De Riethorst Stromenland, is de plaquette met vier sterren van Gastvrijheid met Sterren van grote betekenis. "Vorig jaar mei is het nieuwe restaurant van Altenahove geopend. Dat we in het eerste jaar al zo'n mooie score krijgen, is fantastisch." Door Gastvrijheid met Sterren is gekeken naar het zorgbeleid, de ambiance, de beweging, het eten en drinken, de faciliteiten en de klantvriendelijkheid binnen de zorglocatie.

In mei 2017 werd na een flinke verbouwing het nieuwe restaurant in Altenahove geopend. Daarvoor zijn de verpleegafdelingen Akkerwinde, Morgenster en Wilgenroos verbouwd. "We zijn nu volop bezig met de bewegwijzering en de ambiance in de gangen. Het wordt alleen maar beter", verzekert Steenhagen. "Altenahove is een fijne plek om te komen. We zetten de klant voorop. Dat is een heel andere benadering dan vroeger waar mensen zich moesten aanpassen aan de regels van het huis."

Gastvrijheid gaat volgens zorgmanager Nicole Koopmans veel verder dan alleen het restaurant. "Gastvrijheid zit in alle dagelijkse zaken. Je moet oog hebben voor de gasten. Wij werken waar onze klanten wonen. Het is dus belangrijk dat iemand zich hier echt thuis en welkom voelt."