donderdag 22 februari

Bingomiddag
14:00, Woudrichem, ouderencentrum De Zalmtrek. Bingomiddag in Woudrichem mét snert.

Toerustingsavond Wijk en Aalburg
20:00 uur, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Toerustingsavond met Rasak Avakthi. Hij was ooit de lijfwacht van Saddam Hoessein. Hij is gevlucht naar Nederland en tot een levend geloof gekomen en is nu een begenadigd spreker. De zaal is open om 19:30 uur. Koffie, thee of fris is gratis. Toegang vrij.

vrijdag 23 februari

Heesbeens Toneel
19:30, Heesbeen, dorpshuis. Zoals ieder jaar zullen er ook dit jaar in Heesbeen weer toneeluitvoeringen zijn. De locatie is zoals steeds het Dorpshuis aan de Voorstraat 2. De bekende toneelclub Doe'k uit Vught brengt de klucht 'Kroeg of kabberdoes', geschreven door Maurits Keyzer. Graag tijdig reserveren door een e-mail te sturen naar reserveren@heesbeenstoneel.nl. Bellen kan ook: 0416-660024, wel graag tussen 19:00 en 21:00 uur, op maandag tot en met donderdag. Entree bedraagt 4 euro per persoon, te voldoen bij binnenkomst.

Toneelavond
19:30, Genderen, dorpshuis. Oranjevereniging Juliana organiseert haar jaarlijkse toneelavond in Genderen. Voor de gelegenheid is toneelvereniging Uit Vriendschap uit Nederhemert uitgenodigd om het toneelstuk 'De verloofde van mijn vrouw' op te voeren. De zaal is vanaf 19:30 uur geopend, de voorstelling begint om 20:00 uur. Leden betalen 2,50 euro, niet-leden 5 euro. Er is een verloting met verschillende prijzen.

Japies laatste uitvinding
20:00, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Toneelvereniging Wispel Almkerk speelt 'Japies laatste uitvinding', een klucht in drie bedrijven. De zaal open is vanaf 19:30 uur. Kaarten á 6 euro zijn verkrijgbaar bij bloemist De Gelegenheid aan de Voorstraat in Almkerk, via www.toneelverenigingwispel.nl of aan de zaal.

Tributeavond
20:00, Nieuwendijk, poppodium Xinix. Er treden vier bands op. Paul Putters & Friends brengt het repertoire van Van Morrison weer tot leven met nummers als 'Have I told you lately', 'Brown eyed girl' en 'Bright side of the road'. Aansluitend treedt Rusty Nuts op met een tribute aan The Allman Brothers. Zij zullen songs als 'Jessica' en 'Ramblin' Man' ten gehore brengen. Vervolgens beklimt K•EPL•R het podium met een ode aan David Bowie, tot slot mag Krachtwerk de avond afsluiten met Kraftwerk-nummers. Xinix gaat om 20:00 uur open, de eerste band speelt om 20:30 uur. Entree voor jeugdleden is 5 euro, leden betalen 6 euro, niet-leden 8 euro. www.xinix.nl

Rikken bij NOAD'32
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Gezellig potje Rikken in de kantine. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 24 februari

Poon bakken
08:30-12:30, Woudrichem, visafslag. Vrijwilligers bakken poon ten behoeve van het onderhoudsfonds van de visafslag. Bestelling opgeven kan bij J. Combée via 0183-301195.

Mantra-zangdag
10:30-15:30, Giessen, Huiskamer. Een dag van mantra zingen en/of beluisteren. Om 12:00 uur wandeling in de natuur en om 13:00 uur vegetarische lunch. Van 14:00 tot 15:30 uur meer mantra's en napraten. Iedereen is welkom, ervaring niet vereist. Een vrije gift voor Rainforest Act. Network. Meer informatie bij Cornelis Vriens, corvri@online.nl of 0183-440086.

Toneeluitvoering
14:00-16:00, Hank, 't Uivernest. Start van de kaartverkoop voor het blijspel 'Geen paniek' van toneelvereniging 't Hanks Genoegen. Per persoon kunnen er maximaal vier kaarten gekocht worden. Tickets kosten 7,50 euro per persoon. Na de verkoopmiddag zijn er ook nog kaarten te koop bij 't Uitvernest (zolang de voorraad strekt). De uitvoeringen vinden plaats op zaterdag 10 en 17 maart (aanvang 20:00 uur). Het stuk speelt zich af in een beautysalon. De eigenaresse Jorien is nogal een stresskip en heeft haar zaakjes niet altijd op orde. Kapper Henri houdt alles draaiende, schoonheidsspecialiste Heidy is een beetje een dom blondje maar wel een schatje en nagelstyliste Mirjam is in voor alles. Dan zijn er nog de klanten die niet altijd even makkelijk zijn en dan is er nog de oude vrijgezelle broer van Henri, een oude rocker, die veel van de vrouwen houdt. Op vrijdag 9 maart, aanvang 19:00 uur, vindt de generale repetitie voor de kinderen plaats.

Speuren zoals Ronja
14:30-16:00, Woudrichem, vesting. Spannend speurtocht met als thema 'Ronja de roversdochter', het klassieke kinderboek van Astrid Lindgren. De speurtocht staat in het teken van de actie 'Geef een BOEK cadeau'. Deze actie is opgezet om kinderen meer te laten lezen (vooral ook de kinderen van ouders met een smalle beurs). De activiteit is van 14:30 tot 16:00 uur, er kunnen maximaal acht kinderen meedoen. Deelname kost 5 euro per kind. Aanmelden kan bij Tante Bethje Books & Co. aan de Kerkstraat 24 in Woudrichem of door een mailtje te sturen aan tantebethjebooks@gmail.com.

Heesbeens Toneel
19:30, Heesbeen, dorpshuis. Zoals ieder jaar zullen er ook dit jaar in Heesbeen weer toneeluitvoeringen zijn. De locatie is zoals steeds het Dorpshuis aan de Voorstraat 2. De bekende toneelclub Doe'k uit Vught brengt de klucht 'Kroeg of kabberdoes', geschreven door Maurits Keyzer. Graag tijdig reserveren door een e-mail te sturen naar reserveren@heesbeenstoneel.nl. Bellen kan ook: 0416-660024, wel graag tussen 19:00 en 21:00 uur, op maandag tot en met donderdag. Entree bedraagt 4 euro per persoon, te voldoen bij binnenkomst.

Japies laatste uitvinding
20:00, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Toneelvereniging Wispel Almkerk speelt 'Japies laatste uitvinding', een klucht in drie bedrijven. De zaal open is vanaf 19:30 uur. Kaarten á 6 euro zijn verkrijgbaar bij bloemist De Gelegenheid aan de Voorstraat in Almkerk, via www.toneelverenigingwispel.nl of aan de zaal.

The Nino's
21:30, Wijk en Aalburg, café Den Dijk. De band 'The Nino's' treedt op in Den Dijk. Het vijfkoppige gezelschap speelt rock- en folkmuziek. De band is vernoemd naar de bassist Nino Henry. Aanvang is 21:30 uur.

zondag 25 februari

Andries Knevel
10:00, Aalburg, Oude Kerkstraat 19a. Andries Knevel verzorgt een opendeurdienst in de hervormde kerk. Thema: 'U2, Bono en de psalmen'. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten over de dienst onder het genot van een kopje koffie, thee of glas fris. Iedereen is welkom.

VanHorenZien
14:30, Drunen, De Waegenburght in partycentrum Wijnand van Delft. Na zeven seizoenen valt het doek voor VanHorenZien. Nog één keer gaan presentatoren Stefan Korthout en Koen van Bokhoven in gesprek met boeiende tafelgasten. De zaal is open vanaf 14:00 uur en de toegang is gratis.

Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Jeugdsamenkomst in de gereformeerde kerk in Almkerk. Deze zondag komt oud-schaatser Rene Ruitenberg langs, hij vertelt over het thema 'Gaan voor goud'. Tienerkoor Tutti uit Gorinchem komt zingen, onder leiding van Marcel van der Poel.

maandag 26 februari

Ecologisch tuinieren
19:45, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Op uitnodiging van Tuinclub Altena verzorgt Ton Jansen een lezing met als thema 'Ecologische bestrijding van ziekten en plagen'. Jansen was bijna 30 jaar voorzitter van Vereniging Ecologisch leven en Tuinieren (VELT) en geeft al meer dan 25 jaar lezingen en cursussen over ecologisch tuinieren en bezit een grote kennis op het gebied van moestuinieren. De entree is 5 euro, inclusief koffie of thee vooraf. Voor leden is de entree gratis. De zaal is open om 19:45 uur, de lezing start om 20:00 uur. www.tuinclubaltena.nl

Groei & Bloei
20:00, Gorinchem, wijkgebouw De Heul. Lezing door Jos Ketelaar over stinzen- en voorjaarsbloeiers voor in de tuin, op uitnodiging van Groei & Bloei. Toegang is 3 euro.

dinsdag 27 februari

Lezing over WOI
20:00, Giessen, Fort Giessen. Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena organiseert een lezing over de Eerste Wereldoorlog. Het grootste gedeelte gaat over Nederland tijdens de Eerste wereldoorlog, de mobilisatie, bewapening, neutraliteit en de slechte omstandigheden met grote tekorten voor de bevolking in de laatste twee jaar van de oorlog. Na de pauze aandacht voor de gevolgen van de oorlog in het Land van Altena waarbij aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de loopgraaf die dwars door het gebied liep met de duizenden soldaten die in de dorpen langs de loopgraaf verbleven. De lezing wordt gehouden door Kees van Maastrigt en is ook toegankelijk voor niet-leden.

woensdag 28 februari

Kids Doedag
11:00, Werkendam, Kinderboerderij Floreffehoeve. Kinderboerderij Floreffehoeve organiseert een leuke Kids Doedag voor de kinderen van de basisscholen: knutselen, lekker eten tussen de middag en een fotospeurtocht staan op het programma. De kosten hier voor zijn 4,50 euro en de activiteit duurt tot 15:00 uur. Opgeven kan via info@kinderboerderij-werkendam.nl, via 06-11647980 en natuurlijk ook bij de kinderboerderij zelf.

Workshops in Loevestein
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. 'Bouw je eigen 'trebouchet'' Vakantieverhaal verteld door de gidsen daarna kunnen kinderen hun eigen Franse katapult bouwen. Ook om 14:00 en 15:00 uur.

Struintocht Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer struinen door het Munnikenland en de uiterwaarden van de Waal. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Start bij de ingang van Slot Loevestein.
www.slotloevestein.nl

Bijzondere aftrekposten
20:00 uur, Sleeuwijk, De Bolderik. De Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem organiseert een voorlichting over bijzonder aftrekposten voor chronisch zieken. Hans van Rooij, voorzitter van de vereniging, neemt alle belangrijke punten voor chronisch zieken op het aangiftebiljet 2017 door. Er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan het einde van de presentatie is er een gratis hand-out beschikbaar. De zaal is open om 19:30 uur.

Durven zijn
20:00 uur, Heusden, Zin in Boeken. Henk Murraij geeft een lezing over 'Durven zijn, mijn reis naar Santiago de Compostella'. Toegang is gratis.

vrijdag 2 maart

Workshops in Loevestein
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. 'Bouw je eigen 'trebouchet'' Vakantieverhaal verteld door de gidsen daarna kunnen kinderen hun eigen Franse katapult bouwen. Ook om 14:00 en 15:00 uur.

Jaarlijkse bingo
19:00, Drongelen, dorpshuis De Oude School. Het dorpshuis in Drongelen organiseert weer haar jaarlijkse bingoavond. Er zijn verschillende prijzen te winnen, alleen geen geldprijzen. Kleine bingoboekjes kosten 5 euro per boekje, grote bingoboeken kosten 7,50 euro per set. Hiermee worden zeven speelrondes gespeeld. En als klap op de vuurpijl is er ook weer een jackpotronde. Een bingokaart voor de jackpotronde bedraagt 2,50 euro. De deuren gaan om 19:00 uur open, de bingo begint om 19:30 uur.

zaterdag 3 maart

Opening tweedehandswinkel
10:00-15:00, Sleeuwijk, Nieuwe Es, Veel extra aanbiedingen tijdens de feestelijke opening van GAiN's tweedehandskledingwinkel voor het goede doel, door de burgemeester. Prachtige (voorjaars)kleding voor een prikkie.

Struintocht Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer struinen door het Munnikenland en de uiterwaarden van de Waal. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Start bij op de parkeerplaats van Slot Loevestein.
www.slotloevestein.nl

Olcay Gulsen
14:00-16:00, Sleeuwijk, Miss & Mrs Fashion. Modeontwerpster Olcay Gulsen van onder meer het merk Supertrash is te gast bij Miss & Mrs Fashion in Sleeuwijk (Nieuwe Es 167). Bezoekers kunnen zich laten stylen door een styliste van Supertrash, bovendien kunnen ze Gulsen ontmoeten. Er zijn verschillende acties.

Stadswandeling langs makers
14:30, Heusden, Pelsestraat 17. Het Heusdens Buro voor Toerisme organiseert weer een stadswandeling langs verschillende creatievelingen in de stad, zoals een couturier, bontmaker, hoedenmaker, parfummaker en kaarsenmaker. Een stadsgids leidt deelnemers langs verschillende locaties en vertelt ondertussen van alles over onder meer oude ambachten. Vertrekpunt is het bezoekerscentrum van het Heusdens Buro voor Toerisme. Deelname kost 4,50 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via 0416-662100.

Kijk voor meer activiteiten in het Land van Heusden & Altena op: www.hetkontakt.nl