• Bijzondere ontwikkelingen in 'Deruit'.
• Bijzondere ontwikkelingen in 'Deruit'.

Even lekker 'Deruit' met Entree

sleeuwijk • Het is een drukke avond in restaurant 'Deruit'. Alle tafeltjes zitten vol met mensen die er, elk om een eigen reden, komen dineren. Deruit vertelt vijf verschillende verhalen over het dinerende publiek.

Zo komt Johnny binnen met zijn vriendin Annewil om haar, na jaren, eindelijk ten huwelijk te vragen. Maar wil zij dat wel of houdt zij er een dubbele agenda op na? En heeft Wietse door dat zijn verleidelijke secretaresse Julia niet met hem dineert vanwege zijn charme, maar om zich naar binnen te werken in zijn goedlopende aannemersbedrijf?

Na enkele jaren aangekochte voorstellingen te hebben gespeeld, is regisseur Siebe de Vries toch weer zelf in de pen geklommen. Al jaren had hij het scenario voor de voorstelling in zijn hoofd. Het resultaat daarvan zal Toneelgroep Entree laten zien op 5, 6, 7 april en 13 en 14 april. Kaarten voor deze avondvullende voorstelling kosten 9,50 euro per stuk. Aanvang is 20:00 uur in het eigen kleine 'restaurant' aan 't Zand 28, achter de HUBO, in Sleeuwijk.

Toneelgroep Entree begon in 1993 als een kleine amateurvereniging in Gorinchem. Na enkele jaren verhuisde het genootschap naar beneden de rivieren. Het Brabantse dorpje Sleeuwijk werd gekozen als thuisbasis. De vereniging staat bekend om de grote verscheidenheid aan voorstellingen die het in de afgelopen jaren al op de planken heeft gezet. Zo werd Fort Altena omgetoverd tot een militair kamp die als thuisbasis diende, was de oude Sleeuwijkse Albert Heijn het decor voor een hedendaags stuk over zinloos geweld en namen de nonnen twee jaar geleden hun intrek in de Uppelse Watertoren.


q www.toneelentree.nl