Hennepkwekerij opgerold in Dussen

dussen • De politie heeft woensdagmiddag in de schuur van een woning in Dussen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 50-jarige bewoonster van de woning is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De kwekerij is ontmanteld.

Agenten troffen op de begane grond en op de eerste verdieping van een loods naast de woning vier kweekruimtes aan. In totaal stonden er ruim 320 hennepplanten in. Ook was er een ruimte ingericht voor het drogen van de henneptoppen. De voor de kwekerijen benodigde stroom werd illegaal afgenomen. Netwerkbeheerder Enexis heeft daarom aangifte gedaan van diefstal van stroom. De hennepkwekerijen zijn ontmanteld, alle planten en voor de kweek benodigde voorwerpen zijn vernietigd. De eigenaresse van het pand wordt nog verhoord.


Politie zoekt gereedschapdieven

drongelen • De politie is op zoek naar de dieven die uit een schuur aan de Hagoort in Drongelen gereedschap hebben gestolen. Donderdag werd daarvan aangifte gedaan. De politie heeft voor het onderzoek interesse in de inzamelaars van oud ijzer, die enkele dagen eerder, op maandag 5 februari, in Drongelen waren. Wie deze mensen of hun voertuig gezien heeft, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.


Bijeenkomst Energiefabriek

sleeuwijk • Waterschap Rivierenland houdt maandagavond 19 februari een bewonersbijeenkomst over een eventuele nieuwe weg in verband met de uitbreiding van de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk. De bijeenkomst wordt gehouden in Partycentrum De Ontmoeting, Hoogstraat 32 in Werkendam. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 19:45 uur. De betrokken bewoners zijn per brief uitgenodigd, andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De zuivering in Sleeuwijk wordt gecentraliseerd waardoor de kleinere en verouderde rioolwaterzuiveringen in het Land van Heusden en Altena zullen worden opgeheven. Het slib vanuit de regio zal op deze zuivering worden verwerkt tot biogas, oftewel een Energiefabriek. Het waterschap is bezig met de voorbereidingen voor een bestemmingsplanwijziging om een Energiefabriek te kunnen maken.


Mini Markt

wijk en aalburg • Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, in Wijk en Aalburg wordt woensdag 28 februari tussen 14:00 en 16:00 uur een mini markt gehouden. Er worden onder andere kaarten, tweedehands boeken, handwerk, diverse cadeautjes, paasartikelen, parfums en crèmes, kaas en nootjes verkocht.