Bieb deelt Donald Ducks uit

heusden • Gezinnen met kinderen die gebruik maken van de voedselbank in de gemeente Heusden krijgen deze winter een gratis Donald Duck pocket. Deze actie is ingezet door Cubiss en Bibliotheek Heusden, die de kinderen graag een leuk én nuttig extraatje cadeau doen. Door de Donald Duck te verspreiden via de voedselbank worden veel kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. De actie in Heusden is onderdeel van een groter initiatief van Cubiss in Noord-Brabant en Limburg. Yvonne van den Berg, projectleider Versterken taalvaardigheid bij Cubiss, legt uit: "We weten dat kinderen die opgroeien met minder taalvaardige ouders het risico lopen om zelf laaggeletterd te worden. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Door het verspreiden van deze Donald Ducks geven we iets extra's aan kinderen die het niet breed hebben. En hopelijk bevalt de Donald Duck zo goed, dat de kinderen in 2018 naar de bibliotheek komen om hem gratis te lenen."


Kaartverkoop 't Hanks Genoegen

hank • De jaarlijkse uitvoeringen van 't Hanks Genoegen staan weer voor de deur. Dit jaar is gekozen voor een blijspel: 'Geen paniek'. Het stuk speelt zich af in een beautysalon. De eigenaresse Jorien is nogal een stresskip en heeft haar zaakjes niet altijd op orde. Kapper Henri houdt alles draaiende, schoonheidsspecialiste Heidy is een beetje een dom blondje maar wel een schatje en nagelstyliste Mirjam is in voor alles.

De uitvoeringen vinden plaats op zaterdag 10 en zaterdag 17 maart vanaf 20:00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon. Op vrijdag 9 maart, aanvang 19:00 uur, vindt de generale repetitie voor de kinderen plaats. Zoals altijd zijn de uitvoeringen in 't Uivernest in Hank. De kaartverkoop vindt plaats op zaterdag 24 februari van 14:00 tot 16:00 uur in 't Uivernest. Per persoon kunnen dan maximaal vier kaarten worden gekocht. Vanaf maandag 26 februari kunnen nog kaarten worden gekocht bij 't Uivernest.

q www. hanksgenoegen.nl


Uitbreiding lespakket

wijk en aalburg • Muziekschool van Oranje gaat met ingang van 22 februari een nieuwe opleiding aanbieden: een AMV-cursus. Voor basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 die benieuwd zijn of muziek iets voor hen is of die nog niet precies weten welk instrument ze willen leren bespelen is Algemene Muzikale Vorming een prachtige opleiding: ze leren op een leuke manier, zingend en spelend, omgaan met muziek en ritme. Bovendien maken ze kennis met de instrumenten waarin op de muziekschool les genomen kan worden. De tien lessen, waarvan de eerste op 22 februari om 15:45 uur van start gaat, kosten 95 euro en worden gehouden in het Willem van Oranjecollege in WIjk en Aalburg. Meer informatie: j.n.p.vandewerken@wvoranje.nl of 06-26054660.


Oliebollenactie

wijk en aalburg • Het actiecomité van de gereformeerde gemeente houdt vrijdag 16 februari hun jaarlijkse oliebollenactie. Vanaf 8:30 uur zijn de oliebollen verkrijgbaar op het marktplein in Wijk en Aalburg (Em-Té) en bij koopcentrum Duijzer in Veen. De prijs voor een zak van tien oliebollen bedraagt 6 euro, twee zakken kosten 10 euro. De opbrengst is bestemd voor het bouwfonds.