donderdag 1 februari

Open Repetitie Con Forza Kids
19:00, Hank, 't Uivernest. Kinderen vanaf groep 7 tot en met 16 jaar kunnen kennismaken met het fenomeen jeugdpopkoor. Con Forza Kids houdt een open repetitie van 19:00 uur tot 20:00 uur. Liedjes van Katy Perry, Ed Sheeran, Bruno Mars en nog vele anderen komen voorbij.

Naailes
19:30, Heusden, Atelierwinkel ZACHT. Atelierwinkel ZACHT start met naailessen. Maximaal vijf personen kunnen op donderdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur meedoen. Instappen kan vanaf 1 februari. Vragen en aanmelden: Els de Meijer, 06-30136209 of info@zacht.nu.

Klassiek concert
20:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Klassiek concert dat wordt gegeven door Wilbert Magré en Lisette Baars. Kaartjes voor het concert zijn vooraf verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein of op de avond zelf. Deze kosten 5 eurio per stuk en zijn inclusief een kop koffie.

vrijdag 2 februari

Expo Teus Verhoeven in Biesboschmuseum
16:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Het Biesbosch MuseumEiland exposeert tot en met 25 maart de winterwerken van de in het najaar van 2017 overleden kunstenaar Teus Verhoeven. De Biesbosch, in zijn eigen woorden 'een levend schilderij', was zijn lust en zijn leven en vormde een bijzondere inspiratiebron voor de vele schilderijen die hij maakte. Tal van verenigingen en instellingen in en buiten Werkendam maakten dankbaar gebruik van zijn talent. Zo ook het Biesbosch Museum. Teus maakte verschillende decors voor het eerste museum dat in 1984 aan de Spieringsluis de deuren opende. Ook in het museum aan de Hilweg was hij actief betrokken bij onder meer de wisseltentoonstelling over de herdenking van 50 jaar watersnood in 2003.

Wintermarkt
16:30, Werkendam, Bethelkerk. Wintermarkt georganiseerd bij de Bethelkerk aan de Sigmondstraat in Werkendam. De markt is geopend van 16:30 uur tot 20:30 uur. De verkoping wordt afgesloten met een veiling om 20:00 uur. De opbrengst voor deze markt is voor de actie #Geloofwaardig die in het hele land wordt uitgevoerd namens de Jeugdbond van de gereformeerde gemeente.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Gezellig potje rikken in de kantine van NOAD32. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Giessen, GRC 14. Bingo in de kantine van GRC 14. De kantine is open vanaf 19:00 uur.

Jan van Mersbergen bij WLC
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) luistert ook het 25ste seizoen van het Woerkums Literair Café op. Na Tommy Wieringa, Heleen van Royen en Bas Heijne zit hij vrijdag 2 februari om 20:30 uur op het podium van de hopelijk wederom volle Teerkamer. Jan van Mersbergen groeide op in Almkerk, woont nu in Amsterdam, en is al meer op bezoek geweest. Rector Gijsbert van der Beek van het Altena College interviewt hem en hij vindt 'De Ruiter' uit 2016 zijn mooiste roman. Entree 15 euro. Info en reserveren: Nolda Egberts, woerkumsliteraircafe@outlook.com.

zaterdag 3 februari

Koffieconcert
13:00, Werkendam, Biesbosch Museum. Gemengd koor De Verenigde Zangers uit Werkendam geeft een koffieconcert in het Biesbosch Museum. Het repertoire bestaat uit klassieke, profane en moderne muziek. Entree is gratis.

Tentoonstelling en boekpresentatie
15:00, Heusden, Lilja Zakirova Gallery. Journalist en schrijver Peter d'Hamecourt zal in de galerie aan de Engstraat 6 zijn nieuwe boek 'In het spoor van de Russische Ziel – Dostojevski tussen Europa en Rusland' introduceren. Het thema van Peter op deze literaire middag: Naar Rusland kijken doe je via beelden van zijn kunstenaars, of via het luisteren naar de muziek van zijn beroemde componisten, maar het zijn vooral de klassieke schrijvers als Fjodor Dostojevski die de weg wijzen naar de Russische ziel. Deze boekpresentatie vormt tevens de vernissage van de nieuwe tentoonstelling met een verzameling niet eerder getoonde Sociaal-Realistische werken over het Russisch lyrische landschap uit eigen collectie. Na de lezing volgt een traditionele Russische theetafel in een vriendschappelijke sfeer. Reserveren kan via 0416-661830 of 06-51193831.

Pannenkoekenfeest
18:00, Almkerk, De Pomp. Pannenkoekenfeest. Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn uitgenodigd om net zoveel pannenkoeken te eten als dat ze op kunnen. De kosten voor deze avond zijn 5 euro p.p. Opgeven is i.v.m. boodschappen doen wel erg handig: opgave@depomp.com of 06-12811195.

Slotconcert Jeugdmuziekdag Altena
19:00 uur, Almkerk, Het Verlaat. Na een hele dag repeteren door musicerende jeugd uit het Land van Altena brengen zij 's avonds tijdens het slotconcert dat wat ze hebben ingestudeerd voor publiek ten gehore.

Zangavond
19:30, Werkendam, Maranathakerk. Zangavond met medewerking van Mannenkoor Tehillim uit Dordrecht en Jongerenkoor Cantilena uit Werkendam. Ds. D.J. Budding heeft deze avond de algehele leiding en verzorgt de meditatie. Toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor Stichting Ontmoeting, die hulp geeft aan dak- en thuislozen, ex-gedetineerden, multiprobleemgezinnen en zwerfjongeren.

zondag 4 februari

Kleuterbioscoop
10:30, Almkerk, bioscoop Hollywoud. Kleuterbioscoop met de film 'Bob de Bouwer Mega Machines'. Tijdens de voorstelling wordt het niet zo heel erg donker en het geluid zal zachter worden gezet dan normaal. Alle kleuters krijgen een speciale kidtray met popcorn, iets te drinken en een verrassing.

Zondagmiddagwandeling
14:30, Heusden, Heusdens Buro voor Toerisme. Een stadsgids van het Heusdens Buro voor Toerisme (HBT) staat klaar voor de stadswandeling. De gids vertelt bevlogen over de geschiedenis van Heusden en leidt je langs de vele monumentale panden die Heusden rijk is. Vertrek vanaf het bezoekerscentrum, Pelsestraat 17. Deelname: 4,50 euro per persoon. Winkeltjes en galerieën zijn vanaf 12:00 uur geopend.

Themadienst
18:00, Giessen, hervormde kerk. Themadienst met als thema 'Durf anders te zijn'. Ds. C.N. van Dis wil hier samen met de aanwezigen over nadenken. In deze dienst zal Jongerenkoor Rejoice uit Haaften komen zingen, onder begeleiding van dirigent Arjaan van Eck en pianist Guido van Wijk.

Vesperviering
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Vesperviering in de gereformeerde kerk (De Ontmoeting) in Almkerk. Thema: 'Twee Tronen'. Zang: Corina de Peuter-Arendse; orgel: Celis Dekker en voorganger is Roel Pierik.

Jeugddienst
14:00, Genderen, gereformeerde kerk. Dienst over het thema 'Kan ik veranderen?' Of: Hoe doe ik dat, een heilig leven leven uit dankbaarheid? Dominee Joost van den Brink zal hierover spreken en iemand bij wie echt iets is veranderd zal daarvan een getuigenis geven. Adaiah uit Gorinchem zal meewerken als muzikale begeleiding en het zingen van zelfgeschreven nummers.

maandag 5 februari

Moeilijke voeten
10:00, Werkendam, Goezate. In Woonzorgcentrum Goezate wordt een bijeenkomst gehouden speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. In de recreatiezaal zal dan van 10:00 uur tot 12:00 uur een verkoopmorgen worden gehouden. De bijeenkomst zal worden verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel v.o.f. uit het Gelderse plaatsje Wadenoijen.

Kafka in Leerhuis Sleeuwijk
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Wim Dijkema laat zijn licht laat schijnen over Franz Kafka op 5, 19 februari en 5 maart. Van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Notenlaan in Sleeuwijk.

dinsdag 6 februari

Over leven en werk van de dichteres Ida Gerhardt
20:00, Sleeuwijk, Trefpunt. Ida Gerhardt (1905-1997) is één van de belangrijkste Nederlandse dichters. Ze debuteerde in 1940 en er verschenen verschillende bundels van haar. Ze ontving veel prijzen, waaronder de belangrijke P.C. Hooft-prijs in 1979. Daarnaast werden er verschillende boeken over haar en haar werk geschreven, zoals de in 2014 verschenen biografie door Mieke Koenen. Er is veel te vertellen over deze, in Gorinchem geboren, dichteres en Marchien Zondag-Timmerman zal deze avond leiden. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via werkgroepkerk.anders@gmail.com.

woensdag 7 februari

Ruilmiddag
14:00, Almkerk, Het Verlaat. Ruilmiddag van postzegelvereniging Altena.

Kidsfilm
14:00, Wijk en Aalburg, Bubeclu. Stichting Paraplu organiseert weer een kinderfilmmiddag. Ook deze keer is er een actuele film te zien in BuBeClu in Wijk en Aalburg. De vrijwilligers van de Paraplu draaien de film 'De Emoji Film' op groot beeldscherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen.

Eindtijd bijbelstudie
19:30, Werkendam, De Graankorrel. Jaarlijkse eindtijd bijbelstudie. Ondersteund door honderden indringende beamerbeelden zal Frank Ouweneel stilstaan bij de precisie waarmee de bijbel over de actualiteit spreekt.

Mijn werkelijke ik
20:00, Heusden, boekhandel Zin in Boeken. Eerste lezing van dit jaar door Iwan de Groot met als onderwerp 'Mijn werkelijk ik'. Iwan vertelt over zijn spirituele zoektocht, onderbouwd met wetenschappelijke feiten. Een dynamische reis, die een brug slaat tussen het aardse en het spirituele met een verrassende eindconclusie. Inloop vanaf 19:30 uur en toegang is gratis.

donderdag 8 februari

Muziekuitvoering
19:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranje College. De leerlingen van de Muziekschool van Oranje zullen een muzikale presentatie geven in de aula van het Willem van Oranje College aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. Toegang is gratis.

Shtetl Band Amsterdam
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Shtetl Band Amsterdam treedt op in Kasteel Dussen met het concertprogramma 'Roots en Shoots'. Geen prefab arrangementen, geen kant en klare oplossingen, maar spontaniteit en echtheid vormen het cement van dit hechte ensemble. Spannende eigen composities worden op een geraffineerde manier gecombineerd met de beeldschone melodieën uit de shtetls: de Joodse Anatevka-dorpjes uit het oude Oost-Europa, waarbij heimwee en geluk samen optrekken. Het resultaat is een diepgaand en feestelijk programma dat vooral over het leven zelf gaat. Het leven als grootste goed: Jiddischer kan je het niet krijgen! Het ensemble voelt de plezierige noodzaak om dit alles te delen met het publiek. In haar 10-jarig bestaan boekte Shtetl Band Amsterdam grote successen op binnen- en buitenlandse concertpodia en de speellijst van de groep is imposant. Met: Bert Vos (viool), Iefke Wang (viool), Erica Roozendaal (accordeon), Eva van de Poll (cello), Christian Dawid (klarinet). Entree bedraagt 15 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren bij voorkeur via www.kasteel-dussen.nl of telefonisch via de reserveringslijn: 06-22150247.

Toerustingsavond Wijk en Aalburg
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Alweer de derde avond met Eddie Bakker met als thema 'Leven in een uitdagende eindtijd'. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Koffie, thee of fris zijn gratis. Meer info via www.toerustingaalburg.nl.

zaterdag 10 februari

Ds. Jossi Ben Zvi
10:00-15:00, Wijk en Aalburg, gebouw Rehoboth. Ds. Jossi Ben Zvi, de Joodse Bijbelleraar en predikant van de Messiasbelijdende gemeente Bat Tsion uit Jeruzalem is weer in Wijk en Aalburg. Verder met de studie in Beresjiet/Genenis. Zijn Nederlandse vrouw Miriam zal hem vertalen. Seminar voor iedereen die zich wil verdiepen in de bijbel. Deelname kost 30 euro incl. lunch en koffie/thee. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: janwillem.aartjeverschut@gmail.com of 0416-692935 of m.furster@solcon.nl of 0416-694192.

Voorjaarsconcert
20:00, Werkendam, Biesboschkerk. Voorjaarsconcert in de Biesboschkerk, met als spreker Ruud Kraan m.m.v. Marcel en Lydia Zimmer. De deuren gaan open om 19:30 uur en de avond begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 5 euro en er is bij de uitgang een collecte voor Open Doors.

zondag 11 februari

Jeugddienst
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. Jeugddienst met als thema 'Ahavah', het Hebreeuwse woord voor 'liefde'. Arjan Wendt dit thema bespreken.