Werkendammer aangehouden

werkendam • De politie heeft zondagochtend een 24-jarige man uit Werkendam aangehouden die verdacht wordt van brandstichting en diefstal. Agenten kregen om 5:25 uur de melding dat er een brandje was gesticht aan de Laan van Welgelegen. Er waren nog sporen van de brand. De dienders zagen kort daarna een hen bekende 24-jarige man fietsen. Hij had achterop zijn fiets een zak met daarin 25 kilo cement. Hij gaf direct toe dat hij die zojuist had gestolen van een bouwplaats aan de Hooftlanden. Hij wordt ook verdacht van de eerder gemelde brandstichting. Sporen die bij hem werden aangetroffen, wijzen op mogelijke betrokkenheid daarbij. Er wordt ook onderzocht of hij voor enkele eerdere soortgelijke brandstichtingen in Werkendam verantwoordelijk is.


Ongeval België kost Sleeuwijker leven

sleeuwijk • Een 67-jarige man uit Sleeuwijk is vorige week om het leven gekomen toen een stomdronken Belgische automobilist een tankstation in reed op de snelweg E40 bij Gent. De Sleeuwijker stond samen met twee Nederlandse collega's koffie te drinken toen het ongeluk gebeurde. Het drietal had in Engeland gewerkt aan een project en was op de weg terug, zegt een woordvoerder van Terracon Funderingstechniek in Werkendam, waar de Sleeuwijker al 50 jaar werkzaam was.


Fort is kano's kwijt

werkendam • De kwartiermeesters van Fort Altena zijn op zoek naar twee Canadese kano's. Ze zijn verdwenen van het rek aan het water. Het gaat om een groene en een rode driepersoonskano, zo laten de kwartiermeesters via social media weten. Mensen die weten waar de kano's zijn worden verzocht contact op te nemen.

q www.fortaltena.nl


Inbraak woning Uitwijksestraat

uitwijk • Aan de Uitwijksestraat in Uitwijk is zaterdag 27 januari tussen 14:15 en 21:00 uur ingebroken in een woning. Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.