Goed weekend voor Biesboschruiters

werkendam • Biesboschruiters Ilse de Wilde, Mara de Vries en Kim Noordijk zijn dit weekend regiokampioen dressuur in hun klasse geworden. Mara de Vries met Habibi DVB en Kim Noordijk met Cees 2fithorses deden bij de paarden in de Z2 mee. Dit kampioenschap bestond uit twee proeven. De eerste proef was een klassieke proef en de tweede een kür op muziek. De Vries wist beide proeven te winnen en werd hierdoor met een gemiddelde van 73,63 procent de terechte kampioen in de Z2. Noordijk maakte het Biesboschruitersfeestje nog even af door in beide proeven tweede te worden en hierdoor met 71,49 procent het reservekampioenschap mee naar Werkendam te nemen. Bij de pony's deden van de Biesboschruiters in de L1 (D) Valerie Vroegh met Porsche en Cindy Verhoeven met Dusty mee. Valerie Vroegh startte in de L2 (C) ook haar andere pony Shasim. Ilse de Wilde deed met Free Columbine in de M1/M2 C mee. Bij Ilse de Wilde leidde dit uiteindelijk tot de Kampioenstitel met een gemiddelde van 62,17 procent. Het drietal kampioenen zal nu in Ermelo deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.


ACKC wint cruciaal duel

almkerk • ACKC heeft zaterdag de eerste horde op weg naar lijfsbehoud genomen. Korbatjo, tegen wie thuis de enige overwinning van het seizoen was geboekt, werd in Oud-Beijerland voor de tweede keer verslagen, nu met 18-19. Directe concurrent Atlas verloor ook en dat houdt in dat ACKC door de zege inmiddels naar de zevende plaats is gestegen. Zaterdag komt ODO (Maasland) op bezoek. De wedstrijd in sporthal De Jager in Giessen begint om 17:15 uur.


SKV wint strijd om tweede plek

sleeuwijk • SKV heeft zaterdag nummer drie Olympia van zich afgehouden in een rechtstreeks duel om de tweede plaats. De Sleeuwijkers wonnen met 21-19, waardoor ze nu stevig op de tweede plek staan met maar één punt achter nummer 1 ESDO. SKV scoorde de eerste helft makkelijk en noteerde dertien doelpunten. Met 13-9 blies de scheidsrechter af voor de rust. Olympia bleef vechten voor de aansluiting, maar bij SKV werd Lucas Naeye aanvallend een aantal keer ingebracht. Enkele minuten voor het einde maakte hij de 19-14, waardoor de wedstrijd beslist was. Olympia kwam nog terug tot 21-19.