Oorveeg voor koploper NOAD'32

andel • Koploper NOAD'32 liep zaterdag in de derby bij Sparta'30 tegen een flinke zeperd op. De Wijk en Aalburgers gaven de wedstrijd met 3-1 uit handen. "Ik heb een heel slecht NOAD'32 gezien", stelde trainer Rob van Loon, die in Andel met zijn ploeg tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep. "Niemand haalde bij ons zijn niveau. Ik hoop dat de spelers nu wakker zijn en de volgende wedstrijd wél volle bak gaan." Bij Sparta'30 heerste de vreugde. "Deze overwinning is een geweldige teamprestatie en dik verdiend", stelde trainer Frans van Wijk. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar ik voel vooruitgang bij ons." Enig smetje was dat uitblinker Mike van Heukelum tegen twee keer geel en dus rood opliep.

NOAD'32 kwam voor de rust nog wel op 0-1 door Remy Schouwenaar. Na de rust keerde Sparta'30 de zaken. Uit de omschakeling noteerde Anrico Visser de 1-1 en draaide de score naar 2-1. De angst kreeg trainer Van Wijk nog wel even te pakken, nadat NOAD'32 op de paal schoot en Gerco Gijben aan de andere kant vergat om rust te brengen bij Sparta'30. Ook hij zag zijn poging stranden op de paal. Tien minuten voor tijd maakte Gijben zijn misser goed met de 3-1.